03.09.2018  |  EL  |  El-materiel

Danfoss-ikon fylder 75

Radiator-termostaten fylder 75 år og er i dag blevet en del af Danfoss' DNA.

I 1943 opfandt grundlæggeren af Danfoss, Mads Clausen, verdens første radiatortermostat. 75 år senere er det et produkt, som alle kender.

”Den første prototype på verdens første radiatortermostat blev afprøvet på min fars kontor. Det blev startskuddet til verdens første termostatiske ventil til styring af temperaturen i en stue. Den egentlige markedsføring begyndte i 1952, hvor radiatortermostaten blev lanceret som et apparat, der sparer penge og gør opholdet i centralopvarmede lokaler behageligere, og så gik det ellers ud over stepperne”, fortæller Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss.

Læs også: Danfoss vil fremme digitalisering af fjernvarmen

Alene i Europa findes i dag mere end 500 millioner radiatorer med manuelle og ikke-regulerede ventiler. Radiatortermostaten er blevet Danfoss’ DNA og det mest synlige eksempel på, at vores teknologier sætter verden i stand til at få mere ud af mindre.

Kan spare 12 milliarder euro
En rapport fra European Building Automation Controls Association viser, at hvis man installerede termostater på alle radiatorer, ville europæerne kunne spare 12 milliarder euro og 130 TWh energi om året. Opgraderingen ville nedbringe Europas årlige CO2-udledning med 29 millioner tons - og investeringen ville have tjent sig ind på bare to år.

”Det er en styrke for Danfoss at have været på markedet i så mange år, og der er masser af Danfoss DNA og kulturarv også i vores helt nye elektroniske termostater. Mads Clausen udviklede den førende teknologi i varmestyringen og den intuitive drejebevægelse på termostaten, der gør den nem at betjene. Den viden og teknologi har vi nu overført til vores helt nye elektroniske termostater. På den måde følger vi med udviklingen helt i tråd med forbrugernes ønsker”, siger Anders Barkholt, vice president, Danfoss Radiator Thermostats.

Læs også: Danfoss vinder Danish Design Award

Produktet blev patenteret og bragte Danfoss i førerpositionen, da radiatortermostaten blev sat i masseproduktion. Danfoss har siden 1943 produceret cirka 350 millioner eksemplarer af ikonet. Seneste version er den intelligente radiatortermostat Danfoss Eco.

 -JM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere