22.10.2015  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Danfoss køber hollandsk software-virksomhed

Opkøbet skal styrke Danfoss’ digitale position inden for supermarkeders kølesystemer.

Danfoss har købt den hollandske software-virksomhed, Advitronic Engineering, oplyser Danfoss i en pressemeddelelse. Investeringen sker for at styrke Danfoss digitale position inden for overvågning og styring af kølesystemer i supermarkeder.

Læs også: Danfoss sikrer nem installation af styringssystemer

Overblik over alle relevante data i supermarkedet er helt afgørende for at kunne sælge ydelser som overvågning og styring af kølesystemerne. Og Advitronic Engineering har netop udviklet produkter, der gør det muligt at indsamle data på tværs af de forskellige styresystemer.

”Jo mere intelligent man kan styre installationerne i supermarkederne, jo bedre muligheder giver vi vores kunder for at optimere og spare energi”, siger Henrik Schurmann, chef for supermarkedsområdet hos Danfoss’ køleforretning.

Han mener, at opkøbet styrker Danfoss’ position i den globale fødevareindustri og giver unikke muligheder for at positionere koncernen som en af verdens mest innovative samarbejdspartnere inden for køling i supermarkeder.

Læs også: Danfoss øger indtjeningen

Det unikke består i, at det med opkøbet bliver muligt at indsamle data fra kølesystemet, hvormed hele styringen kan ske langt mere intelligent på tværs af en supermarkedskædes forskellige butikker.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere