04.11.2015  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Danfoss vil halvere sit energiforbrug

I 2030 vil Danfoss bruge 50 procent mindre energi på at drive forretningen, end koncernen gjorde i 2007.

Om Danfoss’ klimamål

  • Målet er at halvere energiintensiteten fra 24 MWh for hver million kroner salg i 2007 til 12 i 2030.
  • Samtidig skal mængden af energi, virksomheden bruger, kun udlede den halve mængde CO2. I 2007 udledte Danfoss 320 kg CO2 per brugt MWh energi. I 2030 må det maksimalt være 160.
  • Planen er, at energiintensiteten i Danfoss allerede fra 2017 og frem falder tre procent årligt, og at udledningen af CO2 per brugt MWh energi falder fem procent.

Kilde: danfoss.dk 

Energieffektivitet spiller en nøglerolle, hvis den globale opvarmning skal bremses. Faktisk kan energieffektivitet ifølge Det Internationale Energiagentur stå for 38 procent af den nødvendige reduktion af drivhusgasser.

Læs også: Danfoss køber tyrkisk virksomhed

Da industri og bygninger står for størstedelen af verdens energiforbrug, er potentialet for at skære ned på forbruget tilsvarende stort. Her vil Danfoss gerne være blandt frontløberne og koncernen har derfor sat nye ambitiøse mål forud for COP21 klimatopmødet i Paris.

I 2030 planlægger Danfoss således at bruge halvt så meget energi på at drive sin forretning som i 2007, og energien, koncernen bruger, skal udlede halvt så meget CO2.

”Verden over leverer vi nogle af de mest innovative og effektive teknologier til at spare på energien og hjælper derigennem byer og virksomheder med at nå deres mål. Nu intensiverer vi også vores egen indsats med en ny ambitiøs klimastrategi, der bygger videre på det, vi allerede har gjort og opnået”, siger koncernchef Niels B. Christiansen.

Lavere energiforbrug trods øget omsætning
Blandt de indsatser, som de nye klimamål skal stå på skuldrene af, er, at energiforbruget i forhold til salget fra 2007 til 2014 faldt med 29 procent, mens koncernens omsætning i samme periode steg med 55 procent.

Danfoss har blandt andet kørt energispare-projekter i de største fabrikker globalt, der typisk skærer forbruget til driften af bygningerne med 25-30 procent. På fabrikken i Nordborg er gasforbruget blevet reduceret med 20 procent, og der er basis for energibesparelser på op mod 40 procent. Besparelserne opnås primært ved at optimere anlæggene til ventilation, varme og køling med Danfoss’ egne produkter.

Baseret på de gode erfaringer intensiverer Danfoss nu også indsatsen med at energioptimere virksomhedens bygninger kloden rundt. Oveni vil processerne på produktionslinjerne blive gået systematisk igennem for at skære energiforbruget yderligere, oplyser Danfoss.

Læs også: Danfoss køber hollandsk software-virksomhed

Danfoss vil derudover fortsætte indsatsen med at introducere grønne energikilder, blandt andet solcelleanlæg.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere