26.06.2017  |  VVS  |  Branchen

Dania har fejret de sidste installatør-dimittender i Hadsten

Hos Erhvervsakademi Dania i Hadsten er pladsen blevet for trang for de installatørstuderende og ansatte. Derfor rykker erhvervsakademiet til Randers efter sommerferien.

Siden 2009 har Erhvervsakademi Dania tilbudt teknologiske videregående uddannelser i Hadsten. Men i fredags satte man punktum for institutionen, der flytter sine uddannelser til Randers efter sommerferien.

Her bliver studerende og medarbejdere en del af Erhvervsakademi Danias eksisterende campus, som samtidig udvides for at give mere plads og bedre rammer.

Mangel på kvalificerede medarbejdere
I alt dimitterede 50 studerende fra de fire teknologiske videregående uddannelser, el-installatør, VVS-installatør, energiteknolog og automationsteknolog, fredag i sidste uge – og alle skulle gerne kunne komme i job inden for den nærmeste fremtid.

Ifølge studieleder Stig Ilkrone mangler mange arbejdsgivere nemlig kvalificerede medarbejdere. Det skyldes ifølge studielederen, at der ikke bliver uddannet nok af de elever, som erhvervslivet efterspørger.

Læs også: Installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft

Siden de teknologiske uddannelser i 2009 gik fra at have hjemme på Den Jyske Håndværkerskole til at være en del af Erhvervsakademi Dania, har 448 dimitteret derfra.

Bedre lærings- og studiemiljø
I Randers er man i fuld gang med at grave ud til det, der skal blive en intelligent tilbygning med atriumgård, åbent kantineområde og hightech undervisningslokaler:

”Der er ingen tvivl om, at vores studerende vil få et bedre lærings- og studiemiljø i Randers. Og det betyder meget for det sociale at blive en del af et stort campus med 1.000 studerende”, siger Stig Ilkrone.

Den nye bygning forventes færdig i foråret 2018. Indtil da bliver der opsat pavilloner, der vil fungere som undervisningslokaler, hvis der opstår spidsbelastninger.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere