02.07.2021  |  EL  |  Branchen

Danmark har fået sine første klimahåndværkere

Fremover vil nyuddannede klimahåndværkere kunne rådgive om faktorer, der kan give et lavere CO2-aftryk og spare på energien – alt sammen til fordel for et grønnere miljø.

Danskerne får nu en håndsrækning, når de skal bruge en håndværker, der kan rådgive om bæredygtige løsninger. For Danmarks første klimahåndværkere er netop blevet færdiguddannet.

”Det massive fokus på klimaet fylder ikke alene i erhvervslivet. Vi oplever, at forbrugerne er mindst lige så interesserede i at bidrage, hvor de kan og derfor nysgerrige på, hvordan de bedst gør det, når de bygger om”, siger Thorsten Olsen, der er marketing- og kommerciel direktør hos søgeportalen Håndværker.dk. Han mener, at der længe har manglet håndværkere med viden på området. Derfor blev uddannelsen lavet, som hurtigt fik tilmeldinger fra håndværkere, fortæller Thorsten Olsen.

Første hold klimahåndværkere har netop fået deres uddannelsesbeviser og flere er på vej. I alt er 50 håndværksvirksomheder tilmeldt de første klimauddannelser. Der er tale om en tredages uddannelse, som Håndværker.dk har lavet i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma, Niras. Her lærer håndværkere fra alle fag blandt andet om bæredygtige løsninger, om faktorer der påvirker CO2-aftrykket, om miljøvenlig affaldssortering og om at dokumentere arbejdet med de bæredygtige løsninger. 
 
-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere