15.11.2021  |  EL  |  Energi

Danmark topper international klimaliste

Internationale grønne organisationers årlige vurdering af 60 landes klimaindsatser placerer Danmark forrest i kapløbet mod klimakrisen.

Danmark ligger i år øverst på Climate Change Performance Index (CCPI), som nu er offentliggjort på COP26 i Glasgow. CCPI vurderer igen i år, at der ikke er nogen lande, som opfylder kriterierne til top tre, så Danmarks placering på en fjerdeplads er den bedste. 60 lande, der tilsammen udleder mere end 90 procent af de globale drivhusgasser, er med i indekset.

Fakta

CCPI offentliggøres hvert år på FN's klimamøder. Årets indeks udgives af GermanWatch og New Climate Institute i samarbejde med Climate Action Network. Climate Action Network (CAN) er verdens største klimanetværk bestående af over 1.500 civilsamfundsorganisationer i over 130 lande, herunder Danmark.

”Det er et dejligt skulderklap til Danmark. Vi er ikke i mål med den grønne omstilling, men vi er kommet langt”, siger klimaminister Dan Jørgensen. Han mener, at vi med denne anerkendelse kan inspirere andre til samme indsatser.

Dan Jørgensen påpeger dog, at anerkendelsen ikke betyder, at vi er i mål. Han mener nemlig stadig, at vi trods en førsteplads stadig kan gøre mere for klimaet. Det skal ifølge ham ske blandt andet med endnu mere vedvarende energi i stedet for kul og biomasse, ligesom vi skal have en grøn skattereform og investere i nye teknologier som CO2-fangst og grøn brint.

Sidste år var Danmark nummer 6 på listen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere