27.04.2016  |  EL  |  Branchen

Danmarks største elfagmesse opruster

Når årets El & Teknik-messe afholdes i dagene 10. til 12. maj 2016 i Odense bliver det med højt fagligt niveau og nye samarbejder mellem den tekniske branche, ingeniørbranchen og forsyningsbranchen.

Mindst 176 udstillere står klar til at præsentere deres kunnen, når dørene til El & Teknik 2016 i Odense Congress Center slår op 10. maj. Dette år har messen undertitlen ”På forkant med fremtiden”. Det skal understrege et nært samarbejde mellem elbranchen, energiproducenter og teknologileverandører, som i høj grad kommer til udtryk på messen. Jørgen S. Christensen, der er forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi, siger:

”En stor del af vores medlemmer i Dansk Energi er interesseret i samarbejdet mellem leverandører og elektrikere. Det sker rigtig mange spændende ting i samspillet mellem installatørerne og energibranchen for tiden, og derfor ser vi meget frem til årets messe”.

Udvikling kræver samarbejde
Han nævner blandt andet det intelligente elnet, som en udvikling, der kræver et nært parløb mellem energiselskaber, leverandører, installatører og elektrikere. Her er El & Teknik 2016-messen en oplagt og unik mulighed for de forskellige aktører og faggrupper for at mødes, mener han:

”Det har de seneste år generelt været sværere at få folk til at komme på messer. Tidligere tog man på messe for at se de nyeste produkter, men med internettet holder man sig nu også opdateret om alt det nye hjemmefra. Derfor handler EL & Teknik også om netværk og viden. Vi har de seneste år set, at standene, ud over at præsentere de nyeste produkter, også prioriterer netværksdelen med små café-områder”, siger Jørgens S. Christensen.

Mere om messen

Nyt innovationsområde på El & Teknik 2016
Som noget nyt vil Hal B på årets El & Teknik-messe være dedikeret til faglighed og innovation. I hallen er der blandt andet en række ubemandede stande, hvor deltagerne kan se og røre ved forskellige typer af innovativ teknologi, og det er også her, at Fagligt Forum er placeret. De besøgende får desuden mulighed for at trække sig lidt tilbage fra udstillingshallerne og netværke i møde- og loungeområderne i Hal B.

Studiedag på El & Teknik
Der afholdes studiedag på messens første dag, den 10. maj 2016, med deltagelse af cirka 800 elever fra hele landet, der er under uddannelse til elektriker, elinstallatør eller energiteknolog. Fire udstillere, der sponsorerer studiedagen, vil holde faglige oplæg for eleverne, som dermed får mulighed for at tilegne sig den nyeste viden inden for forskellige områder, samtidig med at de får opdateret deres kompetencer.

Dansk Energi og Veltek står bag El & Teknik
El & Teknik arrangeres hvert andet år af Dansk Energi og Veltek, der er landets største tekniske brancheforening. Det er i 2016 sjette gang, at messen afholdes.

Prøv det nye danske elkøretøj
Der vil blive rig mulighed for at prøve det nye, danskdesignede elkøretøj Tripl i Hal B. Tripl er tænkt som et urbant elkøretøj til fragt af mindre varepartier.

Nye typer af deltagere
Der er dog stadig mange nye produkter med på El & Teknik 2016, men de bliver i højere grad kombineret med netværk, foredrag og kurser.

For at understøtte denne trend har arrangørerne af årets messe indgået et samarbejde med organisationen IDA Elteknik, der beskæftiger sig med praktiske anvendelser inden for hele det elektrotekniske område, herunder blandt andet elektriske energisystemer, bæredygtig energi, Smart Grids, elektriske komponenter og installationer samt automation. Samarbejdet skal være med til at tiltrække flere ingeniører og øge messens faglige ballast.

Fokus på det faglige
Årets messe har særligt fokus på innovation og faglighed, hvilket også understreges af, at der denne gang er flere scener, kurser og oplæg end nogensinde før. Velteks administrerende direktør, Per Rømer Kofod, der er arrangør af messen sammen med Dansk Energi, fortæller, at der bevidst er gjort meget for at opruste på det faglige indhold. Deltagerne skal blive klogere og have noget med hjem, der kan bidrage til deres forretning, understreger han.

”El & Teknik-messen har i år et bredt udvalg af faglige arrangementer, minikurser og workshops, der giver deltagerne et fagligt løft. Der er ikke noget andet sted, hvor man så hurtigt kan blive opdateret om, hvor branchen er på vej hen, og der er i år tre gange så mange scener, som da messen blev afholdt sidst”, forklarer Per Rømer Kofod.

12 kurser og oplæg hver dag
På hver messedag tilbydes 12 forskellige inspirationsoplæg og minikurser i henholdsvis Fagligt Forum, et nyt initiativ, samt en kursusrække, som arrangørerne kalder ’Styrk dine kompetencer’. Her kan man blandt andet blive opdateret på den nye installationsbekendtgørelse, forebyggelse af arbejdsulykker og høre oplæg om samspillet mellem ny, alternativ energi og de eksisterende energisystemer. Udstillerne får deres egen scene til produktpræsentationer, og der vil være arbejdende stande, hvor de besøgende kan få udfordret deres færdigheder.

Et kig ind i fremtiden
Per Rømer Kofod ser meget frem til at opleve den store diversitet, der er på messen:

”Det er vigtigt for os at understrege, at der er tale om en åben messe, hvor alle fagfolk kan komme og være med. Det betyder, at der er en meget stor diversitet i både gæster og udstillere. Vi har de seneste år set, at der dukker helt nye typer af virksomheder, som ikke tidligere har udstillet, op på messen. Vi er glade for de nye spillere, fordi de er med til at vise, hvor vi er på vej hen, og hvilke nye teknologier der kan komme til at præge fremtiden. Vi er i en meget omskiftelig branche, og derfor er det vigtigt at være på forkant med udviklingen. ”

www.elogteknikmessen.dk kan man få et overblik over udstillere og arrangementer på messen.

Mere fra

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere