13.01.2021

Dansk batteri-pioner solgt til amerikansk energikæmpe

Danske Lithium Balance har skiftet ejer. Amerikanske Sensata Technologies (NYSE: ST), der i forvejen ejede 25 procent, har nu købt i alt 75 procent af selskabet.

Sensata Technologies er en stor amerikansk industrivirksomhed, der blandt andet leverer sensorer og sensorbaserede løsninger til en lang række forskellige brancher, herunder de store bilproducenter.

Lithium Balance er teknologisk blandt de førende i verden indenfor battery management systems, BMS, som er kritisk for lithium-ion-baserede batterier, og som for eksempel sikrer korrekt og sikker opladning af batterier i elbiler.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med handlen bliver Lithium Balance en integreret del af Sensata og får bedre adgang til de store bilproducenter, samt til brancher som især mobilitet og vedvarende energi, hvor efterspørgslen efter batteriteknologi er i kraftig vækst, under den accelererende overgang fra fossile brændstoffer til mere klimavenlig drivkraft.

Lithium Balance står også bag Xolta, som leverer modulære, intelligente energilagringssystemer (ESS) til både industriel og privat brug, og Xolta vil også bidrage til at udvide Sensata’s kundebase.

Lars Barkler, adm. direktør i Lithium Balance, siger: “Vi får nu en helt anden tyngde med Sensata som ejer, og det er altafgørende, når man skal ind hos de store bilproducenter. Jeg er stolt af at dansk udviklet batteriteknologi kan indtage en plads i blandt de førende i verden”.

Sensata Technologies har stærke relationer til verdens førende OEM’er (“original equipment manufacturer”) i en lang række brancher, hvor Lithium Balance har et stort vækstpotentiale som underleverandør.

Lithium Balance vil fortsætte med at være en del af det stærke teknologiske miljø i Danmark, hvor virksomheden siden 2006 har haft et tæt forskningssamarbejde med især DTU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Vineet Nargolwala, Executive Vice President, Sensing Solutions i Sensata Technologies, siger: ”Vi er glade for, at det talentfulde Lithium Balance-team tilslutter sig Sensata. Vi har allerede set store fordele ved vores tætte samarbejde om at udvikle fælles teknologiløsninger til gavn for vores kunder. Overtagelsen giver os mulighed for at levere mere omfattende batteristyringsløsninger på tværs af en bred vifte af applikationer til elektrificering inden for bilindustrien, øvrig industri og markedet for tunge køretøjer og off-road”.

Nicholas Moelders, Vice President, Electrification Strategy & GM, Battery Management Systems, hos Sensata Technologies, tilføjer: “Vi er meget begejstrede for både teamet, BMS-teknologien, samt den pipeline af produkter og forretning, som Lithium Balance tager med ind i Sensata. Det bliver en stærk udvidelse af vores team og forretning og vil hjælpe med at drive vores vækst indenfor elektrificering og accelerere vores strategi for grøn energi”.

- PBH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere