14.09.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

Dansk Byggeri: Skolernes dårlige indeklima kalder på kommunal prioritering

Selvom der fra tid til anden renoveres på landets folkeskoler, er indeklimaet stadig et markant problem, der går ud over elevernes koncentration og indlæring. Og det er noget, kommunerne bør forholde sig til, mener Dansk Byggeri.

Lange skoledage i bygninger, der ikke er egnet til lange ophold på grund af dårligt indeklima, er et problem, som kommunerne er nødt til at forholde sig til, mener foreningen for bygge-, industri- og anlægsvirksomheder, Dansk Byggeri.

Således viser en ny undersøgelse fra den almennyttige erhvervsdrivende forening Realdania, at indeklimaet i de danske folkeskoler er et udtalt problem, der i sidste ende går ud over elevernes koncentration og indlæring:

”Vi har fået en undersøgelse på bordet, som dokumenterer, at der i 91 procent af klasseværelserne i løbet af dagen er CO2-koncentrationer, som klart overstiger de tilladte grænseværdier, som myndighederne anbefaler. Det er et stort problem, og det bør vi naturligvis reagere på”, siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri.

Læs også: Det er tid til et opgør med dårligt indeklima

Flere hundrede skoler bør renoveres
Hos Dansk Byggeri anslår man, at flere hundrede skoler og flere tusind klasseværelser bør renoveres, så man kan sikre et forsvarligt indeklima og dermed en bedre indlæring hos eleverne.

Ifølge Realdanias opgørelser vil man kunne løse en stor del af problemet ved at installere bedre og velfungerende ventilationssystemer:

”Men da mange af folkeskolerne er over 40 år gamle, skal kommunerne regne med betydelige omkostninger. Dansk Byggeri vurderer, at det vil koste i omegnen af to milliarder kroner at sikre et sundt indeklima til alle. Til gengæld er de penge givet godt ud, fordi det vil kunne ses direkte i elevernes trivsel og evne til at lære”, siger Michael H. Nielsen.

Derfor anbefaler man hos Dansk Byggeri, at de danske kommuner laver et kvalitetstjek og en handlingsplan for den enkelte skole, hvor man tager højde for, at måden at drive skole på har ændret sig, siden de blev bygget.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere