22.02.2018  |  VVS  |  Branchen

Dansk Byggeri: Vi har brug for reformer, der får flere ud på arbejdsmarkedet

Dansk Byggeri efterlyser reformer på arbejdsmarkedet, som kan få flere af dem, der i dag står uden for arbejdsmarkedet i job.

Det kræver reformer på arbejdsmarkedet, hvis der skal flere i job. Det mener erhvervsorganisationen for byggeri, anlæg og installation Dansk Byggeri.

”Det er i opgangstider, at der er brug for reformer på arbejdsmarkedet. Lige nu er der job at få for dem, vi gerne vil have flyttet fra passiv forsørgelse og i arbejde og for dem, vi gerne vil have til at arbejde flere timer eller blive nogle flere år på arbejdsmarkedet. Men det er trist, at det politiske råderum slet ikke matcher det økonomiske råderum,” siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Han er enig med Dansk Industri, der i en prognose forudser, at beskæftigelsen i løbet af de næste to år vil stige med 67.000 personer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq og Dansk Byggeri: Ny skatteaftale er et skridt på vejen 

”Dansk Byggeri genkender billedet med mangel på medarbejdere. Mange bygge- og anlægsvirksomheder har sværere og sværere ved at finde de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge. Men selv om vi har et varmt arbejdsmarked, må det ikke forveksles med overophedning,” siger Lars Storr-Hansen.

Initiativer ikke holdbare
Dansk Byggeri anerkender de initiativer, der er taget for at få flere opkvalificeret og i arbejde. Men det er ikke tilstrækkeligt, vurderer organisationen. 

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft 

”Heldigvis har regeringen vist rettidig omhu med tre 3-partsaftaler på halvandet år om integration, praktikpladser og voksen- og efteruddannelse. Men der er mere at komme efter, for eksempel når det gælder mobiliteten og reglerne for, hvornår ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet," siger Lars Storr-Hansen. 

Han påpeger, at det samme gælder den måde, kommunerne tildeler førtidspension på. 

"Kommunerne bør lære af de bedste. Allermest effektivt ville det være at stoppe helt for tilgang til efterløn og at rykke den planlagte forhøjelse af pensionsalderen frem. Men det kommer næppe til at ske på denne side af et folketingsvalg,” siger Lars Storr-Hansen.


-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere