29.03.2021  |  EL  |  Branchen

Dansk Center for Lys bliver dansk repræsentant for ELE

Med en eksamen fra det fælleseuropæiske uddannelseskoncept kan man registrere sig som "European Lighting Expert". Dansk Center for Lys arbejder på at kunne tilbyde uddannelse, der kan danne grundlag for eksamination i ELE.

Belysningssammenslutningerne i Tyskland, Holland, Østrig og Schweiz har udviklet et koncept sigtende på at skabe en eksamineret fælleseuropæisk uddannelsesstandard inden for belysningsteknologi og planlægning. En bestået eksamen medfører retten til at registrere sig som "European Lighting Expert" (ELE).

ELE’er er kendetegnet ved omfattende viden, forståelse og evne til at anvende et bredt spektrum af kompetencer inden for lysteknologi og planlægning af belysningsanlæg på en overbevisende måde, skriver Dansk Center for Lys i en pressemeddelelse. Desuden forpligter ELE’er sig til at overholde en bestemt adfærdskodeks. Afhængig af retning er ELE’er enten specialiseret i indendørs- og/eller udendørs belysning. Registreringen er gyldig i fem år og kan fornyes, hvis en tilstrækkelig faglig videreuddannelse kan påvises.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

ELEA har tilkendegivet, at Dansk Center for Lys bliver dansk kontor for ELE i Danmark. Belysningssammenslutninger fra andre lande opfordres til at slutte sig til ELEA og realisere ELE-konceptet i deres respektive lande.

Nationale prøver

Medlemsforeninger af European Lighting Expert Association (ELEA) tilbyder nationale prøver, der følger en fælles standard og tester kandidaterne i henhold til definerede uddannelsesmål. Ud over en mundtlig eksamen og eventuelt en skriftlig del, indeholder prøven præsentation og diskussion af en planlagt opgave, som kandidaterne har arbejdet med før eksamen. Dansk Center for Lys vil således fremadrettet tilbyde omhyggelig tilrettelagt uddannelse sigtende imod eksamination i ELE. Det er dog ikke en forudsætning for at tilmelde sig eksamen, at man har fulgt disse kurser.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere