06.11.2013

Dansk El-Forbund vil ændre lovforslag om autorisation

Lovforslaget om autorisation, som Regeringen har fremsat, har mødt en massiv kritik fra branchen. Dansk El-Forbund holder også fast i sin kritik og fortsætter sin indsats for at ændre forslaget.

”Der er intet ændret i forhold til den kritik, der er kommet. Så derfor er vores kritik også uændret”, siger næstformand i Dansk El-Forbund (DEF) Jens-Olav Pedersen i fagbladet Elektrikeren, efter at regeringen for nylig fremsatte et omstridt lovforslag om autorisationerne på el-området.

Forslaget indebærer blandt andet, at der indføres delautorisationer, så virksomheder kan få en begrænset autorisation til eksempelvis udførelse af solcelleinstallationer eller boliginstallationer.

Læs også: Nyt autorisationsforslag møder massiv kritik

DEF er i den forbindelse bekymret for de uklare ansvarsforhold, der vil opstå, når en række delautoriserede udfører hver sin strømførende del af eksempelvis et større byggeprojekt.

Samtidig indebærer lovforslaget også, hvis det vedtages, at det personlige strafansvar fjernes fra den autoriserede elinstallatør. I stedet indføres en virksomheds-autorisationsordning, hvor virksomheden, der har en fagligt ansvarlig tilknyttet, har det fulde ansvar for udførelsen af arbejdet.

Læs også: Autorisationer skal handle om kompetence – intet andet

Allerede, da udspillet blev kendt, var der indsigelser fra en enig branche. Installatørernes organisation Tekniq arrangerede et møde på Christiansborg, hvor også DEF forsøgte at råbe politikerne op. Og DEF vil fortsat informere beslutningstagerne om de problemer, der ligger i forslaget:

"Der er forsat muligheder for at påvirke det endelige resultat. Nu går udvalgsarbejdet i gang, og der er stadig et stykke tid, inden forslaget kommer til tredjebehandling. Så vi vil prøve at gøre vores indflydelse gældende så længe, vi kan", siger Jens-Olav Pedersen.

-JDN

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere