17.01.2023  |  EL  |  Energi

Dansk Fjernvarme støtter budskab om affaldsenergi

Stort potentiale i CO2-fangst fra affaldsenergi kræver ændret politisk aftale. Det skriver CONTITO i en ny analyse. Dansk Fjernvarme bakker op og anbefaler, at politikerne dropper reduktion af affaldsforbrændingskapaciteten, der alene skaber usikkerhed om forsyningssikkerheden.

Hvis Danmark skal nå i mål med regeringens ønske om negativ CO2-udledning i 2050, skal initiativerne, der fjerner CO2 fra atmosfæren opskaleres. Derfor arbejder Dansk Fjernvarme helt konkret med at sikre bedre muligheder for CO2-fangst, samt sikre vigtig sektorkobling mellem fjernvarmebranchen og øvrige brancher.

Læs også: Moderat prisstigning til fjernvarmeforbrugerne

I en ny analyse og anbefalinger fra CONCITO, vurderer tænketanken, at der er et potentiale for CO2-fangst på 2 millioner tons CO2 fra affaldsforbrænding i 2030, hvor af cirka 1,5 millioner ton CO2 er bio¬gene. CONCITO opfordrer til at annullere målet om at reducere affaldsforbrændingskapaciteten, fordi det vil hæmme anlæggenes investeringsvillighed. Det er en problematik, Dansk Fjernvarme bakker konkret op om.

”Vi har længe kaldt på, at det ikke er holdbart at affaldsenergianlæggene skal reduceres med 30 procent. Det er ikke godt for miljø og klima. Det er uhensigtsmæssigt for fastholdelse af vores forsyningssikkerhed. Og nu ser vi at det også hæmmer vores potentiale for at reducere CO2 og dermed indfri vores klimamål”, siger Rune Moesgaard, politisk chef fra Dansk Fjernvarme. Og han fortsætter:

”Der er sket meget siden aftalen blev lavet i 2020. Derfor bakker vi op om CONCITOS anbefaling om at annullere målet og i stedet skabe rammerne for øget muligheder for CO2-fangst på anlæggene”, siger Rune Moesgaard.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere