19.02.2016  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Dansk LED-virksomhed kan sælges for milliardbeløb

Selskabet Hesalight fra Roskilde har på få år skabt et millionoverskud på at sælge LED-produkter. Nu er firmaet vurderet til at være over én milliard kroner værd.

Det hele startede i 2009, da Lars Nørholt så et potentiale i LED-belysning og stiftede Hesalight. Allerede efter det første år oplevede selskabet et resultat efter skat på 157.000 kr. Under fem år senere var det beløb vokset til 46,5 millioner kroner, skriver Børsen.

Læs også: Vækst i installationsbranchen

Og fremtiden ser stadig lys ud, for det ”lille” LED-firma fra Roskilde, der, som det fremgår af regnskabet, så sent som i 2014 kun havde 16 fuldtidsmedarbejdere. Siden er antallet af ansatte steget, men de endelige resultater fra 2015 er endnu ikke offentliggjort.

Dog er det kommet frem, at ejerne bag det voksende LED-firma tænker i nye baner for at skabe endnu mere vækst.

Gør klar til at sælge
Selskabet har oplevet så meget succes med at sælge LED-belysning til blandt andre hoteller, stadioner og gader, at de nu har hyret corporate finance-rådgiveren Atrium til at undersøge mulighederne for at sælge hele eller dele af virksomheden. Adm. direktør Lars Nørholt vil dog ikke afsløre for meget:

”Hesalight oplever en voldsom vækst og efterspørgsel. Derfor nærmer vi os det tidspunkt, hvor vi skal træffe beslutning om tilførsel af ekstra kapital til at finansiere vækstpotentialet”, oplyser Lars Nørholt til Børsen og fortsætter:

 ”Jeg modtager mange forespørgsler fra markedet, men jeg vil gerne understrege, at der ikke er truffet nogen beslutninger”.

Hvis det ender med et salg af hele Hesalight, har kilder i investormiljøet ifølge Børsens oplysninger vurderet prisen til at ligge på over én milliard kroner.

Branchen har også lagt mærke til Hesalight
Rundt om i branchen har konkurrenterne også lagt mærke til det hastigt voksende firma. Nogle tiltag vil firmaet Normasym, der også handler med LED-produkter, endda kopiere for at få del i successen.

Det drejer sig blandt andet om, at Hesalight sammen med Eksport Kredit Fonden (EKF) har sammensat en finansiering, der betyder, at Hesalights kunder kan betale over en periode på flere år med de penge, de har sparet i elforbrug ved at skifte til LED-belysning.

Læs også: Lindpro leverer lys til Cityringen

Men Hesalights hastigt voksende succes er dog ikke kun guld og grønne skove – set ude fra:

”De har gjort det rigtig flot. Men der er også nogle i branchen, der snakker om, at det måske er lidt for godt til at være sandt. Hvis du tager et kig på sådan nogen som Louis Poulsen, så har de slet ikke den samme store vækst eller balance som Hesalight. Det virker altså lidt voldsomt”, siger Rune Søgaard Larsen, direktør i Normasym, til Børsen.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere