31.12.2020  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Dansk-svensk bruseteknologi skal åbne døre til B2B-markedet

I samarbejde med danske Unidrain har den svenske virksomhed Orbital Systems udviklet et revolutionerende brusesystem, der genbruger vandet.

Orbital Shower er navnet på et højteknologisk brusesystem, der analyserer, renser og recirkulerer vandet, så vi sparer både vand, energi og i sidste ende penge. Bag opfindelsen står det svenske teknologifirma Orbital Systems.

Løsningen fungerer ved, at det vand, der løber ned i afløbet, bliver målt af sensorer 20 gange i sekundet. På den måde afgøres det, hvor stor en del af vandet man kan genbruge. Men for at det hele kan lade sig gøre, må vandets rejse starte i et afløb udviklet til formålet. Og det er her, den danske designvirksomhed Unidrain kommer ind i billedet.

Vandets vej gennem Orbital Shower:

1) Vandet lander i gulvafløbet, der sikrer, at den værste snavs filtreres fra

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

2) Vandet ledes herefter til en boks i afløbet, hvor vandet analyseres af sensorer

3) Sæben filtreres fra, og det ikke-genbrugelige vand ledes til kloakken

4) Det genbrugelige vand ledes derimod ind i en større boks, som enten sidder i eller udenpå væggen. Derefter ledes det igennem et mikronfilter, der fjerner partikler ned til én mikron

5) Vandet passerer videre gennem et UV-behandlingssystem, hvor bakterierne slås ihjel

6) Vandet varmes op (dog kun de få (ca. 2-4) grader, det har mistet i processen)

7) Vandet kan bruges på ny

”Vi har udviklet et specialafløb i særlige dimensioner, som er tilpasset Orbitals brusesystem. Risten er dybere og består af smallere riller. På den måde opfanges mere skidt og snavs, inden vandet ledes til sensorerne”, fortæller Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh.

Sparer 56.000 liter vand på tre måneder

Brusesystemet er særligt fordelagtigt på hoteller, da der er store mængder vand at spare. På hotel Axel Guldsmeden i København er systemet allerede installeret. Og her har man i løbet af tre måneder sparet 56.000 liter vand.

”Vi har store forventninger til særligt hotelbranchen og ikke mindst samarbejdet med Unidrain. Med vores teknologi og deres specialfremstillede afløb har vi et rigtig godt udgangspunkt og nogle stærke kræfter bag. Jeg kan allerede løfte sløret for, at endnu et hotel i København snart kan byde gæsterne velkomne med vores system på samtlige badeværelser”, fortæller Mehrdad Mahdjoubi, der er grundlægger af Orbital Systems.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere