16.05.2023  |  EL  |  Energi

Dansk techgigant investerer millioner i energibesparelser

For at øge energieffektiviteten på hovedkontoret og i fem datacentre har den danske techgigant team.blue investeret et stort millionbeløb i ny teknologi. Samtidig opfordrer virksomheden medarbejderne til at tage mere ansvar.

Energiforbruget hos den danske it-virksomhed team.blue er markant. Energien bliver først og fremmest brugt på virksomhedens fem datacentre, som ’hoster’ it-løsninger for mere end 250.000 kunder. Derudover bliver der brugt energi på hovedsædets 4.000 kvadratmeter i Skanderborg og et kontor i København. Som konsekvens har virksomheden, der i dag har mere end 190 ansatte i Danmark, investeret et stort millionbeløb i ny teknologi, og med en række nye tiltag skal det samlede energiforbrug nedbringes markant.

”Vi ønsker at have så lille en påvirkning som muligt på miljøet, og derfor tog vi for en del år siden springet og skiftede til grøn strøm fra dansk vindkraft og nordisk vandkraft. Det er imidlertid ikke nok, hvis vi for alvor skal nedbringe vores samlede energiforbrug, og derfor fortsætter vi med at investere massivt i grønnere og mere miljøskånsomme løsninger”, siger Ole P. Jensen, der er CTO for team.blue Denmark og uddyber:

”Især tre meget konkrete tiltag i vores datacentre har fået bolden til at rulle fra dag ét. Her har vi proaktivt skiftet vores hardware til nye og mere energieffektive modeller, så vi kan drive mere med mindre. Samtidig konsoliderer vi så meget af vores netværksinfrastruktur, som vi overhovedet kan med det formål at have så få netværksenheder som muligt. Endeligt har vi udskiftet de storage-systemer, vi bruger til primær produktion – altså livedata - til NVME/SSD, fordi disse teknologier er meget mere energieffektive”.

Tænk som I gør derhjemme
Ambitionerne om reduceret energiforbrug har indflydelse på mere end bare datacentrene, og virksomhedens to kontorer i Skanderborg og København skal derfor også spare på energien. For at optimere indsatsen er der blevet sat endnu flere sensorer/integrationer op, så lyset automatisk slukker, når medarbejderne går hjem, og meget it-udstyr slukkes efter endt arbejdsdag.

Ifølge Ole P. Jensen opfordrer ledelsen medarbejderne til at tage endnu mere ansvar.

Om team.blue

team.blue er en paraplyorganisation, der dækker over mange opkøb og mange selvstændige virksomheder. team.blue Denmark består af fire varemærker: DanDomain, Simply.com, ScanNet og Curanet.

”Hvis vi skal i mål med vores energispare-mission, er det afgørende, at alle medarbejdere spiller med. Det gælder uanset, hvor de sidder i organisationen. Derfor har vi opfordret vores ansatte til at tænke og handle fornuftigt, som de gør derhjemme. Det kan for eksempelvis være at slukke lyset, hvis man forlader et rum uden sensor, åbne vinduet i stedet for at tænde for aircondition eller at slukke computerens skærme, når man går i møde eller til frokost”, fortæller han og supplerer:

”Jeg tror, at vores generation af medarbejdere har en naturlig forventning om, at vi gør de her tiltag. Det er ikke noget, vi fejrer eller fremhæver specielt meget. Det er bare sund fornuft. Så der har ikke været en negativ reaktion på de tiltag, vi tager. Men det havde der nok været, hvis vi ikke gjorde noget”, siger Ole P. Jensen.

Flere tiltag på vej
De mange opstartede sparetiltag får ikke team.blue til at læne sig tilbage i stolen. Flere initiativer er under opsejling.

”Vi arbejder på at skifte dele af vores netværksplatforme. Det gør vi på grund af teknologiens udvikling, men også for yderligere at konsolidere platforme, der i dag drives af flere enheder per datacenter til fremadrettet kun at drives af enkelte. Samtidig arbejder vi aktivt på endnu mere IOT og smart energy-automatisering på kontoerne”, afslutter Ole P. Jensen.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere