31.01.2017  |  VENTILATION  |  Branchen

Dansk Ventilation og Veltek har fusionsplaner

En fusion mellem brancheorganisationerne Dansk Ventilation og Veltek er sandsynligvis på trapperne.

Dansk Ventilations medlemmer skal på brancheforeningens ordinære generalforsamling den 30. marts stemme om at fusionere med den tekniske brancheorganisation Veltek. Det bekræfter Velteks adm. direktør Per Rømer Kofod over for installator.dk.   

Hvis fusionen bliver en realitet, bliver Dansk Ventilation en sektion i Veltek.

”Vi har barslet med fusionstankerne i et års tid, hvor der har været dialog mellem bestyrelserne i henholdsvis Veltek og Dansk Ventilation. I fællesskab er vi nået frem til, at der en god synergi mellem de tre fagområder el, VVS og ventilation, der også størrelsesmæssigt er i en god balance”, siger Per Rømer Kofod.    

Han fremhæver, at Veltek med en fusion kommer til at dække de tekniske installationer i byggeriet væg til væg.  

Hos Dansk Ventilation er direktør Christen Galsgaard overbevist om, at en fusion vil styrke organisationen.  

”Det er jeg overbevist om. Dansk Ventilation og Veltek supplerer hinanden godt, og med en fusion kan vi blive et samlet talerør for alle de virksomheder, der leverer produkter til de tekniske installationer i byggeriet”, siger han.   

Hvis fusionen bliver stemt igennem, er det planen, at Christen Galsgaard skal forestå flytningen og derefter stille og roligt trappe ned. På sigt skal der derfor findes en ny sektionsleder, fortæller han.

Forventningen i begge brancheorganisationer er, at forslaget bliver stemt igennem, da bestyrelserne i både Veltek og Dansk Ventilation anbefaler fusionen.

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere