29.10.2021  |  EL  |  Energi

Danske boligejere har urealistisk syn på boligens energitilstand

Danske boligejere har tilsyneladende forsat et urealistisk indtryk af deres boligs energitilstand, når man sammenligner med de energimærker, der blev uddelt sidste år. Det viser en ny befolkningsundersøgelse.

Klimadebatten har fyldt stadig mere i mediebilledet de senere år. Alligevel ser det ikke ud til, at det har vækket boligejernes grønne selvindsigt, når det gælder deres egne hjem.

I en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov, som er foretaget blandt mere end 2.000 boligejere fra hele landet, svarer hele 84 procent således, at de vurderer, at deres boligs energimæssige stand er gennemsnitlig eller bedre. Det svarer dermed til resultatet fra en tilsvarende undersøgelse fra starten af 2020.

Tallet står i stærk kontrast til det billede, der tegnes, når man kigger på de energimærker, der blev uddelt til Danske boliger sidste år. En ny opgørelse fra Energistyrelsen viser, at næsten halvdelen (44,4 procent) fik energimærke D eller dårligere, mens 25,4 procent fik energimærke B eller bedre.

”Vi må erkende, at mange boligejerne har tendens til at overvurdere energieffektiviteten i eget hjem.  Men heldigvis ser det ikke ud til at svække deres lyst til at iværksætte grønne klima- og energitiltag”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han peger nemlig på, at stadig flere eksempelvis ønsker at skifte oliefyr og naturgas ud med en varmepumpe og at mange har et ønske om selv at bidrage til den grønne omstilling, men at det stadig er et langt og sejt træk, hvis vi skal have alle boligejerne til at deltage aktivt i den grønne omstilling.

Mange penge at hente

Og ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at undersøge boligens energitilstand.

”Der er rigtig mange penge at spare – ikke mindst nu, hvor priserne på eksempelvis el og naturgas er på himmelflugt. Ofte vil der derfor være tale om investeringer, som tjener sig selv ind igen på ganske få år i form af mindre forbrug”, siger Simon O. Rasmussen.

Derfor anbefaler han, at boligejerne tager et kig på den seneste energimærkerapport for boligen, som giver et godt fingerpeg om, hvor der er besparelser at hente på energiforbruget.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere