22.02.2018  |  EL  |  Indeklima

Schneider Electric i nyt partnerskab: Vil udvikle energieffektive bygninger

En række aktører vil fremtidssikre bygningers energiforbrug og indeklima via alliancen Active House, der nu får et nyt medlem i form af Schneider Electric.

Ifølge EU-Kommissionen står bygninger for ca. 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor er det ikke tilfældigt, at en række danske og internationale aktører sætter energioptimering på dagsordenen. Det sker gennem alliancen Active House, der arbejder for, at bygninger skal være sunde for både klimaet og indeklimaet.

Partnerne, der består af arkitekter, ingeniører, tænketanke, forskningsinstitutter og virksomheder, bidrager med hver deres ekspertise, men med en fælles agenda om at gøre bygninger bedre for både klimaet og for de mennesker, der bruger bygningerne. Og nu får Active House, der blev etableret i 2011, et nyt medlem, Schneider Electric, der netop har sat blæk på aftalen. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Lufttæpper forbedrer indeklima i vindmølleproduktion 

”Vi har brugt de første år på at etablere fundamentet for Active House, og nu skal vi for alvor ud og bruge netværket og skubbe til innovationen af bygninger,” siger Lone Feifer, generalsekretær i Active House.

Lone Feifer byder Schneider Electric velkommen, som hun mener spiller en hovedrolle med ekspertise og løsninger inden for energistyring af elektriciteten.

Mange overser indeklimaet
En af de debatter, Active House og Schneider Electric vil sætte skub i, er, at sunde bygninger både skal være gode for klimaet og for indeklimaet.

De seneste års stigende fokus på at optimere bygningers energiforbrug har ifølge alliancen nemlig betydet, at mange er kommet til at nedprioritere bygningers indeklima.
Det er et problem, fordi vi mennesker, ifølge tal fra EU-Kommisionen, bruger størstedelen af vores tid indendørs – faktisk op mod 90 procent i byområderne. Men op til 30 procent af bygningsmassen er ikke konstrueret til at give et sundt indeklima, fremgår det. 

”Det er relativt nemt at opsætte mål for energiforbrug og lave lovgivning på området. Det er straks vanskeligere at måle og veje komforten og trivslen i en bygning, som uundgåeligt har betydning for vores produktivitet og velvære,” siger Lone Feifer.

Læs også: Dansk Byggeri: Skolernes dårlige indeklima kalder på kommunal prioritering 

Derfor har Active House sat en udvikling og debat i gang med nogle aktører, der vil have indeklimaet med i ligningen omkring sunde bygninger.

”Active Houses mærkningsordning er med til at blåstemple de bygninger, der opfylder netop disse krav,” påpeger Lone Feifer. 

Læs mere om Active House-netværket her

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere