04.11.2009

Danskerne skal lære om energirenovering

Brancheforeningen DI Byggematerialer har startet kampagnen ”Energitjeck”, der skal lære danskerne at tjene penge på energirenovering.

Næsten halvdelen af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning af boliger, arbejdspladser og institutioner. Hvis vi udskifter vinduer og efterisolerer de dårligste ydervægge, gulve og tage på eksisterende bygninger, vil vi i Danmark samlet kunne spare 830 mio. liter olie om året - svarende til forbruget i 250.000 parcelhuse. Det er en af basisoplysningerne i kampagnen ”Energitjeck” om energirenovering, som DI Byggematerialer skød i gang i uge 40. DI Byggematerialer er et branchefællesskab for producenter og leverandører af byggematerialer, varer, komponenter mv. til bygge- og anlægssektoren. Energirenovering handler i høj grad om at tætne og isolere bygninger, så varmen forbliver inden døre. Næste nødvendige skridt er at sørge for aktiv ventilation med luftfiltrering kombineret med varmegenvinding og eventuelt energikilder som jordvarme eller solceller. Kort sagt: At sørge for frisk og sund luft i det tætte hus. Investering i energirenovering inklusive et godt indeklima vil ifølge brancheorganisationen Dansk Ventilation tjene sig selv hjem over en forholdsvis kort årrække. I forbindelse med kampagnen stilles praktiske råd og nyttige vejledninger til rådighed på hjemmesiden www.energitjeck.dk.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere