11.05.2022  |  EL  |  Branchen

Data skal bane vejen for et grønne Danmark

Regeringen har indset, at den grønne omstilling skal drives af data. Det konstaterer TEKNIQ Arbejdsgiverne med glæde oven på regeringens præsentation af den nye digitaliseringsstrategi.

Regeringen har fremlagt sin digitaliseringsstrategi, der indeholder 61 initiativer, som skal sikre, at Danmark udnytter de digitale muligheder optimalt – ikke mindst i den grønne sags tjeneste.

”Det er positivt, at regeringen nu er klar til at give hele digitaliseringen et tiltrængt løft. Vi er især glade for, at man har valgt at følge så mange af Digitaliseringspartnerskabets anbefalinger – og at der fokuseres på, hvordan vi kan bruge digitale løsninger som katalysator for den grønne omstilling,” siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation.

LÆS OGSÅ: Sanistål lancerer helt nyt butikskoncept i Hillerød

Kunsten at tænke digitalt hele vejen rundt
Han hæfter sig blandt andet ved, at regeringen vil benytte de digitale virkemidler til en bred palette af grønne initiativer, der spænder lige at sikre en mere sammenhængende forsyningssektor og smidigere omstilling til elbiler til bedre afvikling af vejtrafikken og implementering af grønne, offentlige indkøb.

”Alle sammen initiativer, som i større eller mindre udstrækning bidrager til arbejdet med at gøre Danmark grønnere, så det kan vi kun bakke op om. Kunsten er netop få tænkt digitalt hele vejen rundt og få hevet data ud af alle samfundets kringelkroge, så vi får høstet potentialet”, siger Troels Blicher Danielsen.

Han håber nu på en hurtig proces, når de mange fokuspunkter skal forvandles til konkret handling.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere