28.12.2020  |  EL  |  Byggeri

De første enfamilieshuse er blevet DNGB-certificeret

Siden 2018 har der været arbejdet på de to første énfamilieshuse i Danmark, som bliver DGNB-certificeret. Nu står de to villaer færdige, og det markerer dermed afslutningen på pilotfasen af DGNB for énfamilieshuse.

Med de endelige beregninger af DGNB-scoren kan de to byggerier, Villa Grenaa i Østjylland og Matzen-Tegl huset i Sønderjylland, nu som de første to énfamilieshuse i Danmark kalde sig for bæredygtighedscertificeret med DGNB.

De to byggerier har været med i en pilotfase, hvor Green Building Council Denmark har valgt at udvide sin bæredygtighedscertificeringsordning til også at omfatte énfamilieshuse. Indtil nu har man udelukkende kunnet certificere større boligbyggerier eller erhvervslejemål, men med den nye DGNB-manual for énfamilieshuse bliver det også muligt at DGNB-certificerede parcelhuse. Det gælder både nybyggede huse og renoveringer af parcelhuse.

”Vi har gjort os mange gode erfaringer undervejs i arbejdet med Villa Grenaa og Matzen-Tegl huset, så nu glæder vi os meget til at få taget hul på at bæredygtighedscertificere den vel nok største bygningsmasse i Danmark: parcelhusene”, siger direktør i Green Building Council Denmark, Mette Qvist.

DGNB-konsulent Jacob H. Bendtsen, der har været rådgiver på Matzen-Tegl huset, siger:

”Det har været en interessant og lærerig proces, og vi står nu med et færdigt resultat, som på mange måde er skelsættende for dansk byggeri. Jeg håber, at opførelsen af vores hus kan bane vejen for fremtidige villa-byggerier, og at endnu flere danskere vil implementere bæredygtige løsninger, når de skal skabe deres fremtidige hjem. Det her er kun begyndelsen. Vi står foran en ny epoke”. 

Både Villa Grenaa og Matzen-Tegl huset er endt med en flot DGNB Platin-certificering, som betyder, at de har en samlet DGNB score på mere end 80 procent.

Green Building Council Denmark er I øjeblikket i gang med at lægge sidste hånd på DGNB-manualen for énfamlieshuse, og det forventes, at manualen kan lanceres i starten af 2021.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere