23.01.2015  |  EL  |  Energi

De nye solcelleregler er på trapperne

De nye solcelleregler forventes at falde på plads allerede den 1. februar. Derefter har solcellekøbere kun få uger til at få en aftale i hus, hvis de skal have del i den forhøjede statsstøtte på deres solcellekøb.

Efter næsten to et halvt års ventetid kommer der nu en afklaring på de nye regler for køb af solceller. De nye regler forventes at falde på plads den 1. februar. Men reglerne giver kun solcellekøberne få uger til at få en aftale på plads, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at få del i 2015-puljen, som giver dem adgang til forhøjet statsstøtte. Puljen for 2015 giver køberne mulighed for at få 1,02 kr. for hver kWh, anlægget producerer, ud over den energi, de selv kan nå at forbruge.

Læs også: Solcellebranchen føler sig holdt for nar

På grund af den relativt korte frist, opfordrer EnergiMidt solcellekøberne til at gøre sig klar.

”Når reglerne træder i kraft den 1. februar, har markedet kun kort tid til at rykke, da puljen kun er åben fra 15. marts til 31. maj. For at kunne søge plads i puljen, som tildeles efter først-til-mølle-princippet, skal man have skriftlig dokumentation for, at man har indgået en aftale om køb af solceller. Derfor opfordrer vi på det kraftigste solcellekøbere til at få en aftale med en leverandør i hus hurtigst muligt”, siger Jørgen Due Thomsen, der er forretningschef hos EnergiMidt, i en pressemeddelelse.

Fortrydelsesret ved solcellekøb
De nye regler indebærer, at alle aftaler om køb af solcelleanlæg, forud for ansøgning om plads i puljen, skal have en indbygget fortrydelsesret, så køberne kan komme ud af aftalen igen, hvis de ikke får del i puljen.

Allerede i 2016 falder pristillægget for solcellernes overproduktion fra 1,02 kr. til 88 øre, så det er en fordel at komme med i 2015-puljen, som også er større end 2016-puljen. Da nye regler har været længe undervejs, er de planlagte puljer for 2013 og 2014 slået sammen med 2015-puljen.

Læs også: Danskere frygter ændring af solcelleregler

Ansøgningerne til 2015-puljen skal blandt andet indeholde skriftlig dokumentation for aftale om køb af solceller samt en erklæring fra leverandøren om, at aftalen kan ophæves, hvis der ikke opnås plads i puljen. Desuden må anlæggene højst være på 6 kW.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere