17.03.2020  |  EL  |  Branchen

De tomme offentlige bygninger kan renoveres under coronaudbruddet

Hos installatørernes brancheorganisation opfordrer man til, at man får løst ventende eftersyn og opgaver i de offentlige bygninger, som nu står tomme.

Regeringen fortsætter strategien med at understøtte de danske virksomheder, der kommer i klemme i forbindelse med udbruddet af coronavirussen. Senest har man besluttet at udskyde små virksomheders betaling af moms og skat. Et initiativ, der bakkes op af brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

”Jeg synes, regeringen viser, at den tager de udfordringer, landets virksomheder står overfor, alvorligt. Det er en situation, ingen har kunnet forudse og som giver ikke mindst de små virksomheder nogle alvorlige, økonomiske udfordringer”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

I installationsbranchen mærker mange virksomheder allerede konsekvenserne af virusudbruddet.

”En del af vores medlemsvirksomheder oplevede i sidste uge, at den ene kunde efter den anden sendte vores raske medarbejdere hjem, fordi kunden var nervøs for eventuel smitterisiko. Hvilket i øvrigt er en helt forståelig reaktion i denne tid”, siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger dog, at man hos Tekniq Arbejdsgiverne har et helt konkret forslag til, hvordan man, uden at gå på kompromis med hverken arbejdsmiljø eller sundhedsrisiko, kan holde gang i hjulene hos blandt andet en stor del af landets installationsvirksomheder.

”Med de mange offentlige bygninger, kommunale såvel som statslige, der står tomme lige nu, er der noget nær optimale arbejdsbetingelser for at få udført de lovpligtige eftersyn samt få færdiggjort de mange igangværende arbejder, der er ude i de offentlige bygninger. Opgaver, som er bestilt, men blot venter på bliver udført”, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”En sådan ”åbning” af offentlige bygninger vil sikre en del af beskæftigelsen og dermed mindske en del af behovet for nødløsninger i form af eksempelvis kompensationer, dagpenge og fordeling”.

Tekniq Arbejdsgiverne har sendt forslaget til boligminister, Kaare Dybvad.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere