13.02.2017  |  EL  |  Branchen

Deltidsuddannelser til elinstallatør breder sig i Sydjylland

Det er kun få måneder siden, Erhvervsakademi SydVest (EASV) bød de første studerende velkommen på den nye deltidsuddannelse til elinstallatør i Esbjerg. Uddannelsen var længe ventet og er ifølge EASV allerede en succes, så nu tilbyder EASV også uddannelsen i Sønderborg.

Om uddannelsen

Deltidsuddannelsen i elinstallation er opdelt i moduler. Det anbefales at tage ét modul hvert halve år. På et modul har de studerende cirka ti undervisningsdage fordelt på fire måneder. Hele uddannelsen varer to år og seks måneder. Når man har bestået hele uddannelsen, har man mulighed for at tage den samme afsluttende autorisationsprøve som de fuldtidsstuderende.

Kilde: EASV

Begejstringen var til at tage og føle på, da Erhvervsakademi SydVest (EASV) sidste år sikrede elektrikere muligheden for at uddanne sig til installatører på deltid i Esbjerg:

”Vi oplever stigende krav til, at vores medlemmer skal være dygtigere, og der bliver stillet større krav til deres faglighed. Deltidsuddannelsen giver vores medlemmer mulighed for at dygtiggøre sig, og få det til gå op med familien derhjemme. Vi kan se en tendens, hvor de faglærte bliver ældre, før de er færdiguddannede, og så kan det være hårdt at gå fra en fast løn til SU”, sagde lokalformanden for Dansk El-forbund i Sydjylland, Claus Lykke Christensen, dengang.

Borgmesteren er begejstret
Nu kan elbranchen i Sønderjylland glæde sig over, at deltidsuddannelsen også bliver en realitet på EASV i Sønderborg. Det første hold kan sætte sig til rette på skolebænkene første marts, og det glæder borgmesteren i Sønderborg, Erik Lauritzen:

”Det er selvfølgelig godt for elbranchen i Sønderjylland, at en så efterspurgt mulighed for efteruddannelse nu også bliver tilgængelig i Sønderborg”.

Sønderborg Kommunes ambitioner på uddannelsesområdet var medvirkende til, at kommunen for nylig blev kåret til Årets Ungdomskommune 2017. Og selvom de studerende på deltidsuddannelsen til elinstallatør måske er lidt ældre, så passer den nye uddannelse godt ind i helhedsbilledet, mener borgmesteren.

”Uddannelse er jo en livslang proces, og det skal vi som kommune være med til at skabe miljøet for og rammerne omkring. Det gælder uanset alderen på de studerende”, siger Erik Lauritzen.

Flere får mulighed for uddannelse
Deltidsuddannelsen til elinstallatør giver elektrikere bedre muligheder, både økonomisk og tidsmæssigt, for at efteruddanne sig, og det er netop hele idéen, forklarer uddannelseskonsulent Ulrich Lassen fra EASV:

“Vi ved, at elektrikere er stærkt efterspurgte. Det giver travlhed i branchen, hvilket er glædeligt, men det betyder selvfølgelig også, at det er svært at finde tid til at efteruddanne sig på fuldtid. Det giver deltidsuddannelsen bedre muligheder for. Uddannelsen er også en god mulighed for eksempelvis selvstændige elektrikere, der måske er ved at være slidte rent fysisk, men gerne vil bevare deres virksomhed og virke i branchen og det endda med endnu bedre forudsætninger”, siger han.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere