01.11.2017  |  EL  |  Varmeanlæg

Den geniale brugsvandsveksler

Indhold fra partner Hvad er dette?

I de seneste par år har METRO THERM optimeret hver eneste detalje i de højteknologiske fjernvarmeunits, og i dag hører de til Danmarks nok mest driftssikker og stabile fjernvarmeenheder. Én af hemmelighederne er den termostatstyret brugsvandsveksler.

METRO THERM’s højteknologiske fjernvarmeunits er nok nogle af landets mest driftssikkre og stabile.

I de seneste par år har METRO THERM optimeret hver eneste detalje i de højteknologiske fjernvarmeunits, og i dag hører de til Danmarks nok mest driftssikker og stabile fjernvarmeenheder. Én af hemmelighederne er den termostatstyret brugsvandsveksler.

Det siges om opvarmning af brugsvand i små vekslere til én-familieboliger, at veksleren relativt hurtigt kalker til, hvis temperaturen i veksleren reguleres med en selvvirkende termostatventil.

METRO THERM's brugsvandsveksler indgår i en genial løsning – netop med en termostatventil, uden at det giver forøget tilkalkning af veksleren. Veksleren er bygget sammen med en særdeles driftssikker Samson termostatventil, hvor føleren er integreret i veksleren. Det betyder, at veksleren regulerer og lukker lynhurtigt – lige så hurtigt som de trykstyrede ventiler.

Driftssikker brugsvandsopvarmning med veksler

Det er umuligt at få ventilen til at pendle, selvom differenstrykket på fjernvarmesiden bliver meget stort og fjernvarmetemperaturen høj. Målinger viser, at ventilen under de mest almindelige driftsforhold i Danmark har en lukketid på under 1,5 sekund. Under tomgang falder middeltemperaturen i veksleren 4 – 6 grader, hvilket giver mindre varmetab i veksler og stikledning om sommeren samtidig med, at der altid omgående er varmt vand fremme ved tappestederne. Løsningen har været anvendt gennem snart 10 år, og har vist sig at være særdeles driftssikker. Frygten for en stor udgift til dyre reservedele er helt ubegrundet.

Lever fuldt op til fjernvarmeværkernes krav

Flere fjernvarmeværker foreskriver i deres tekniske bestemmelser, at der skal anvendes trykstyrede ventiler i forbindelse med opvarmning af brugsvand med veksler. METRO THERM´s brugsvandsunit lever fuldt op til intentionerne bag kravene, der stilles til regulering af brugsvandsvekslere.

Flere fjernvarmeværker har bemærket den driftssikker model

Flere forsyningsselskaber har fået øje på den driftssikker vinder – herunder Albertslund Fjernvarme:

”Vi var skeptiske i en tid, men efter grundige overvejelser, undersøgelser og tests er vi klar over, at vi står med en solid og driftssikker løsning. Derfor kan vi bestemt anbefale andre fjernvarmeværker at gøre det samme som os i Albertslund. Vi har absolut ingen bekymringer med brugsvandsopvarmning med veksler, tværtimod”, siger Steen Westring driftsleder hos Albertslund Varmeværk.

Modeller til alle fjernvarmeværker

METRO THERMs systemunits findes til både beholder og veksler til brugsvand. De findes til alle bymodeller og forsyningsområder. Det er nemt at ekstrabestykke hver varme- og brugsvandsdel, og der er gjort plads til de fleste ekstrabestykninger inden for det fuldisolerede kabinet.

Find det lokale fjernvarmeværk på listen her og se, hvilken unit der passer til projektet.

Produktfakta

Unitten lever naturligvis også op til alle de nyeste lovkrav i DS452 og DS469 om reduktion af varmetab og styring af fremløbstemperatur via udendørs vejrkompensering. Veksleren matcher også fjernvarmeværkernes krav om lavtemperaturdrift og lavt differenstryk.

Læs mere om METRO THERM’s fjernvarmeunits

 Følg os på Facebook

Følg os også på LinkedIn
 

Mere fra METRO THERM A/S

METRO THERM A/S

www.METROTHERM.dk

METRO THERM leverer det varme vand til hele Danmark – gennem vandvarmere, fjernvarmeunits, pillefyr og varmepumper. Både private kunder og VVS-installatører over hele landet kender os for vores suveræne kvalitet og for produkter, der er nemme at installere og servicere. METRO THERMs program dækker alle former for varmt vand og varme uanset varmekilden. El, fjernva…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere