08.03.2023  |  EL  |  Energi

Den grønne omstilling kræver langt flere grønne medarbejdere

Opbakning fra 3F til regeringens ønske om flere på - og styrkede - erhvervsuddannelser samt opkvalificering og efteruddannelse til flere ufaglærte.

3F hilser regeringens ønsker om at styrke erhvervsuddannelserne velkommen, hvilket øger mulighederne for grøn omstilling i samfundet og erhvervslivet betragteligt.

”Både virksomhederne og vores medlemmer er optaget af at sikre de nødvendige kvalifikationer til den grønne omstilling. Og alle fremskrivninger viser, at der bliver mangel på faglærte og kollegaer med opdateret viden om netop bæredygtighed, energioptimering og mere klimavenlig produktion. Det kræver, at regeringen styrker hele ”fødekæden” i uddannelsessektoren, og især erhvervsuddannelserne, AMU, FGU o.s.v.”, siger forbundssekretær Søren Heisel.

Læs også: Installatørpanelet om den grønne omstilling

Han henviser blandt andet til regeringens udmelding i forbindelse med lanceringen af udspillet ”Forberedt på fremtiden 1” – om, at der skal investeres i en mere praktisk folkeskole, at de 42.000 uden uddannelse eller job skal have en håndsrækning, og at erhvervsuddannelserne skal styrkes, så flere søger denne vej. Samt at flere ufaglærte skal opkvalificeres og efteruddannes.

”Vi fremlagde sidste efterår et ambitiøst uddannelsesudspil, så de unge får et ligeværdigt og ordentligt uddannelsesalternativ til det almene gymnasium. Og hvor AMU-uddannelserne også styrkes, for de er gennem alt for mange år blevet økonomisk forsømt”, siger Søren Heisel.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere