25.01.2022  |  VENTILATION  |  Indeklima

Der er fuld blæs på ventilationsentreprenørs spritnye kanalfabrik

Ordrebogen bugner og produktionen buldrer derudaf på E. Klinks nyopførte kanalfabrik på 3600 m2 i Taastrup. Her producerer ventilationsentreprenøren sine egne brandsikre og tryktestede kanaler. Der er også fuldt drøn på serviceforretningen.

E. Klink er blandt landets største ventilationsentreprenører, der udfører ventilationsarbejde på de store og meget komplekse byggerier i Storkøbenhavn og på Sjælland. Foruden en række selvstændige fagentrepriser løser E. Klink de større teknikentrepriser i tæt samarbejde med moderselskabet Wicotec Kirkebjerg, ligesom nogle af de store totalentrepriser løses inden for Aarsleff-Koncernens såkaldte One Company projekter.

E. Klink har gennem de sidste 10 år med adm. direktør Lars Christrup ved roret været i konstant vækst og sætter nu endnu mere tryk på den rivende udvikling med den spritnye 3.600 kvadratmeter store kanalfabrik, der har kostet 35 millioner kroner at bygge.

”Vi har travlt som aldrig før. Blandt de større byggerier i Aarsleff-Koncernen, som vi udfører ventilation på i øjeblikket, er der Den Danske Banks nye hovedsæde, Pasteurs Tårn i Carlsberg byen, det nye Statens Naturhistoriske Museum, Chr. Hansens nye hovedsæde samt udvidelsen af Hvidovre Hospital – entrepriser der løber op i mere end 400 millioner kroner. I pipelinen ligger der et væld af opgaver med særlig fokus på store pharma- og hospitalsbyggerier samt et større ventilationsprojekt, som vedrører fem store produktionshaller ved Femern-forbindelsen. Så vores ordrebeholdning bugner, og den nye kanalfabrik buldrer derudaf”, siger Lars Christrup.

Vækst i alle afdelinger
Men det er ikke kun nybyggeri, som den nye kanalfabrik skal levere kanaler til. E. Klinks serviceafdeling er også vokset eksplosivt.

”Vores serviceafdeling – der både udfører mindre projekter samt vedligeholder og løbende energioptimerer anlæg på eksisterende bygninger – er også vokset helt vildt de sidste år. For 10 år siden var vi én mand i serviceafdelingen. I dag er vi 40 mand med 35 kørende serviceteknikere”, siger Lars Christrup og fortsætter:

”Byg- og driftsherrer efterspørger energioptimerende ventilationsservice som aldrig før, fordi de ved, at de kan spare millioner af kroner på løbende vedligehold samtidigt med, at de nedbringer deres CO2-aftryk betydeligt. Derfor tegner de fleste bygherrer i dag servicekontrakter med os, når byggerierne står færdige”.

Fleksibilitet og leveringssikkerhed
Ifølge Lars Christrup skal den nye kanalfabrik være med til at fremtidssikre E. Klinks særlige position i markedet som én af de få ventilationsentreprenører, der producerer sine egne kanaler.

”For E. Klink har det vist sig at være en rigtig god forretningsstrategi at producere sine egne kanaler”, siger Lars Christrup, der oplyser, at virksomheden omsatte for 65 millioner kroner tilbage i 2011. I dag omsætter E. Klink for mere end 300 millioner kroner om året.

For 10 år siden var vi én mand i serviceafdelingen. I dag er vi 40 mand med 35 kørende serviceteknikere.

Lars Christrup

Årsagen til den stærke vækst mener Lars Christrup skal findes i flere forskellige forhold. ”Grundet vores egen højeffektive kanalproduktion optimerer vi vores konkurrencekraft betydeligt. Derudover gør egenproduktionen hele organisationen enorm tilpasningsdygtig og resulterer i en høj grad af kvalitet og fleksibilitet, der slår igennem helt ud på byggepladserne. Og sidst men ikke mindst nyder vi godt af det stærke samarbejde inden for Aarsleff koncernen med de store integrerede One Company projekter. Tilsammen gør det os til en meget attraktiv samarbejdspartner”, siger Lars Christrup og fortsætter: ”Vi har styr på processerne fra projektering til teknisk design og produktion til montering og indregulering. Alt sker i samme hus, hvor vi arbejder som et integreret team, og det giver en høj grad af leveringssikkerhed”.

Digitaliseret lean-baseret produktion
Den nye fabrik er bygget til digitaliseret og højeffektiv lean-baseret produktion. ”Vi har investeret over fire millioner kroner i nye højteknologiske maskiner. Et godt eksempel på vores digitaliserede produktion er vores nye fiberlaserskærer. Den kan via designafdelingens fremsendte REVIT AutoCAD tegne-filer fuldautomatisk påbegynde pladeudskæring til diverse ukurante specialstykker. Det er nemt, sikkert og super effektivt. Fiberlaserskæren opererer med en nøjagtighed inden for 0,05 millimeter og har dermed en langt bedre pladeudnyttelse og emnefinish end tidligere, og så udfører laserskæren pladeudskæringen cirka 10 gange hurtigere end vores gamle plasmaskæremaskine og bruger cirka 10 gange mindre strøm”, fortæller Lars Christrup.

”First Mover” på brandsikring af kanalsystemer
Men E. klink fokuserer ikke kun på volumen og effektivitet. Kvalitet og brandsikre kanalsystemer har den allerstørste prioritet på den nye fabrik. Fra 2015 til 2018 blev bygningsreglementet skærpet betydeligt, også hvad angår brandsikring af ventilationssystemer.

Ifølge Lars Christrup har E. Klink været ”first mover” inden for brandgodkendelse. Efter at have investeret et betydeligt millionbeløb i en række kostbare test hos DBI, havde virksomheden allerede i begyndelsen af 2021 erhvervet sig en række brandklassificeringer, som betyder, at E. Klinks kanaler i en integreret bygbar helhed lever op til den nye brandnorm DS428 – 2019.

Lars Christrup uddyber: ”Brandklassificeringen bliver givet som en samlet systemgodkendelse af alle vores forskellige kanaltyper, inklusiv udvalgte kanalsamlinger – herunder vores LS-profilskinne – samt anvendt isoleringstype, fugemateriale, kanalindbyggede stag og bæringer m.v. Den samlede løsning kan således modstå 1.000 graders varme i en hel time samt hindre, at røg og varme ikke spreder sig igennem kanalsystemet fra rum til rum. Hertil kommer, at E. Klinks ventilationssystemer er tæthedsprøvede og har dermed opnået den højeste tæthedsklasse D. Certificeringerne inden for brandsikring og tæthed giver vores samarbejdspartnere håndfast dokumentation for, at det vi udfører er i orden”, konkluderer Lars Christrup.

Bæredygtig produktion med solceller
Den nye fabrik er bygget, så den lever op til de højeste standardarder inden for bæredygtig og effektiv produktion. ”Vi tager selvfølgelig vores egen medicin, når det drejer sig om automatiseret energioptimering og bygningsdrift af vores egen fabriksbygning. Blandt de mange energioptimerende installationer yder solcellepanelerne på taget et vigtigt bidrag til den klimavenlige produktion. Strømproduktionen fra solcellerne forsyner den overvejende del af fabrikkens strømforbrug til lys, ventilation, maskiner, værktøj og eldrevne trucks m.m.”, slutter Lars Christrup.

Denne artikel er en del af temaet Tema om indeklima 2022

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere