19.10.2015  |  EL  |  Branchen

Der er god fornuft i Boligjob-ordningen

Boligjob-ordningen er ikke nogen dårlig ide og tjener et bredt udsnit af danskere. Det viser ny rapport.

Den genindførte boligjob-ordning er ikke en dårlig ide, og nu slår en ny rapport fra tænketanken Kraka fast, at en permanent ordning uden loft på størrelsen af fradraget vil være en gevinst for samfundet.

De toner bifalder Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

”Kraka dokumenterer, at alle vil vinde ved at udvide ordningen og gøre den permanent - både håndværkerne, helt almindelige danskere og samfundet som helhed”, siger han og forklarer, at ordningen kommer bredt ud.

Læs også: Byggeriet står samlet bag videncenter

”Den nuværende ordning er brugt af 600.000 skatteydere, hvoraf over halvdelen har en årsindkomst under 350.000 kr. Andelen af brugere er størst i Nordjylland, og det er en ordning, som bruges af hele Danmark”.

Han mener også, at håndværkerfradraget giver god mening, når vi medregner den høje skatteprocent i Danmark.

”Når man har et højt skattetryk, som vi har, så bliver ordningen et instrument til at rette nogle helt tydelige skævheder på markedet for håndværks- og serviceydelser, hvor man så at sige bliver dobbelt beskattet, fordi de penge, som forbrugeren betaler håndværkerregningen med, jo allerede er blevet beskattet en gang, og altså bliver det igen, når håndværkeren skal have løn”, siger Torben Liborius.

Læs også: Ikke muligt at bruge boligjob-ordning og solcellepulje på samme tid

Det har konsekvenser, mener han.

”Det skaber et marked for sort arbejde, og erfaringerne fra håndværksmestrene er, at Boligjob-ordningen bidrager til at afhjælpe det problem”, siger han.

Dansk Byggeri håber nu, at Folketingets medlemmer vil være lydhøre over for den nye Kraka-rapport.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere