30.09.2022  |  VVS  |  Sanitet

Det bæredygtige badeværelse handler meget om laaanngg levetid

En ny forbrugerundersøgelse peger på, at danskerne prioriterer kvalitet og klassiske løsninger, når vi renoverer badeværelset – og kun 11 procent vægter bæredygtighed. Ekspert fremhæver dog, at bæredygtighed på badeværelset netop i høj grad handler om det holdbare og blivende.

Aldrig før har danskerne brugt så mange penge på at renovere deres boliger som de seneste par år. Men hvordan prioriterer vi egentlig vores penge på renoveringen af boligens ofte dyreste rum?
A & B Analyse har foretaget en omfattende forbrugerundersøgelse for den danske designvirksomhed Unidrain. Den viser, at 71 procent af de mere end tusinde adspurgte svarer, at skulle de renovere deres badeværelse i morgen, ville det være med fokus på det praktiske og klassiske. Kun 16 procent lader sig inspirere til et wellness-område.

”Tallene stemmer overens med vores egne salgsstatistikker. For selvom vi ser en stigning i salget af kundetilpassede løsninger, farver og gyldne metaller såsom kobber, så er det stadigvæk børstet og poleret stål – altså det klassiske, som kunderne tyer til i købssituationen”, fortæller arkitektrådgiver ved Unidrain, Dennis Bagge.

Knap så overraskende viser undersøgelsen dog også, at de yngre mellem 18 og 34 år er mere modige end de ældre aldersgrupper.

Klassisk og kompromisløs følges ad
Kvalitet spiller også en stor rolle for mere end 65 procent. Det billede genkender de hos Shape House, der er en af Unidrains største forhandlere:

”Kunderne i dag vil gerne betale for kvalitet. Badeværelset er et dyrt rum – altså en langtidsinvestering – og ikke et rum, man lige laver om, hvis man fortryder. Du skifter jo ikke lige fliser, armaturer eller afløb, og derfor vælger langt de fleste danskere det sikre. Vi er blevet modigere, og særligt de yngre tør lidt mere, og er i øvrigt bedre forberedte”, fortæller indretningschef Christina Oustrup Rosendahl.

Fakta om undersøgelsen

1055 danske boligejere har deltaget i undersøgelsen. Gennemsnitsindkomsten ligger på mellem 300.000-800.000 kr. Hver 4. adspurgte planlægger at renovere deres badeværelse indenfor de næste fem år.

Unidrain producerer og sælger designerafløb, og produkterne er dansk design, når det er bedst; funktionelt, klassisk, kompromisløst, elegant og eksklusivt – og dermed også indbegrebet af langtidsholdbart.

Hele 60 procent ville købe et linjeafløb til badeværelset fremfor klassiske kvadratiske afløb.

Bæredygtige tendenser
I alle grene af byggeriet og resten af vores samfund fylder beslutninger om bæredygtige og klimavenlige løsninger uundgåeligt mere og mere. Det har også indflydelse på badeværelsesrenoveringen. Dog peger undersøgelsen på, at blot 11 procent af de adspurgte er villige til at investere i bæredygtige løsninger i dette rum.

Men spørger man arkitektrådgiver Dennis Bagge, bør man forholde sig kritisk til netop disse tal. Han mener nemlig, at begrebet bæredygtighed er ganske ukonkret for mange forbrugere – hvad betyder det egentlig? Han uddyber:

”Jeg tror, mange helt enkelt forbinder det med dyrere løsninger og produkter, men bæredygtighed er mere komplekst, og det skal vi alle lære at forstå og navigere i. Den miljømæssige del af bæredygtigheden handler i høj grad om at prioritere håndværksmæssig kvalitet og om at bygge ordentligt fra starten. Bæredygtighed handler derfor også om det holdbare og blivende. De fleste renoverer jo netop deres badeværelser med det langtidsholdbare og blivende for øje, og det hører med til fortællingen om bæredygtighed”.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere