21.07.2022  |  EL  |  Branchen

Det er blevet lidt lettere at hente udenlandsk arbejdskraft

TEKNIQ Arbejdsgiverne roser politikerne på Christiansborg for ny aftale, der giver virksomheder bedre mulighed for at rekruttere medarbejdere fra uden for EU. Håbet er nu, at den midlertidige ordning afløses af en mere permanent løsning.

”Det er godt og tiltrængt med en aftale, som kan reducere den akutte mangel på arbejdskraft i Danmark de nærmeste år. Men hvis vi vil fremtidssikre den økonomiske vækst, er der brug for en mere langsigtet løsning.”

LÆS OGSÅ: Stigende abonnementspriser åbner op for alternative lademuligheder

Det er reaktionen fra TEKNIQ Arbejdsgivernes adm. direktør, Troels Blicher Danielsen efter at et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en supplerende beløbsordning for internationale medarbejdere for de kommende tre år på 375.000 kroner.

”Det vigtigst er, at ordningen giver virksomhederne bedre muligheder for at rekruttere fra uden for EU, hvilket ikke mindst er afgørende, hvis vi skal løfte eksempelvis den grønne omstilling til de ønskede højder. For der er ikke nok hænder at hente indenfor EU’s grænser,” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

”Håbet er så, at den midlertidige aftale kan erstattes af en mere permanent løsning, så erhvervslivet og den økonomiske vækst får nogle faste og forståelige rammebetingelser.”

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere