26.11.2021  |  EL  |  Branchen

Det har aldrig været sværere at finde medarbejdere og materialer

Næsten hver anden virksomhed inden for byggeriet må sætte tempoet ned, fordi de mangler medarbejdere. Og hver fjerde bliver begrænset af, at de ikke kan skaffe materialer.

Aldrig har det været sværere for virksomheder i byggeriet at finde medarbejdere og materialer. Det skyldes blandt andet, at vi har den laveste ledighed siden finanskrisen.

43 procent af virksomhederne oplever produktionsbegrænsninger, fordi de mangler medarbejdere. Samtidigt rammes byggeriet af mangel på materialer, da 25 procent af virksomhederne må sætte produktionen ned grundet materialemangel.

”Som udgangspunkt er det jo glædeligt, at vi har travlt med at bygge nyt eller med at renovere vores gamle bygninger og anlæg. Men markedet er historisk presset i forhold til at finde medarbejdere og materialer”, siger Elly Kjems Hove, underdirektør i DI Byggeri.

Mulig kommende nedtur

Den store efterspørgsel har sat sig i priserne. Især de høje materialepriser sætter sig i højere byggeomkostninger, hvilket på sigt kan give bagslag for branchen. Det frygter man i DI Byggeri.

”Vi kan se, at der fortsat er voldsomme prisspiraler for mange byggematerialer, hvilket skaber store usikkerheder i markedet. Samtidigt er der ingen tvivl om, at vi har et stort behov for at få flere hænder og hoveder ind i vores branche”, siger Elly Kjems Hove, og påpeger, at vi skal have flere erhvervsuddannede, nemmere adgang for udlændinge samt reformer, der gør det nemmere at fastholde vores seniorer på arbejdsmarkedet.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere