02.03.2021  |  EL  |  El-materiel

Det står skidt til med elinstallationer i landets idrætshaller

I flertallet af landets haller er der problemer med elinstallationerne. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man udvider kontrolordning til også at omfatte idrætshallerne.

Der er problemer med elinstallationerne i en stor del af landets idrætshaller. Det viser en opgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen, som i løbet af 2020 førte tilsyn med elinstallationerne i 98 danske idrætshaller, svømmehaller og badelande. Kun seks steder var alt i orden. 31 steder blev der givet påbud om at få bragt elinstallationer i orden, og 61 steder blev der vejledt om, hvordan elinstallationerne skulle ændres, så de lever op til de krav, der stilles i lovgivningen.

Hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, mener man, at tallene understreger, at ejerne af hallerne, som har ansvaret for hallernes installationer, skal blive bedre til jævnligt at få udført periodiske tilsyn med installationerne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I alle danske haller er der monteret utallige fejlstrømsafbrydere, og alle fagfolk er yderst opmærksomme på, at fejlstrømsafbrydere har begrænset holdbarhed, derfor er der behov for periodiske afprøvninger af disse”, siger Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han mener, at der af samme grund vil være fornuft i, at Sikkerhedsstyrelsens eksisterende kontrolordning for større forsamlingslokaler ændres til, at ordningen også omfatter idrætshaller, der er beregnet til færre end 150 personer.

I de haller, hvor der blev givet påbud, var der forhold, som kunne udgøre en fare for ansatte eller brugere i idræts- eller svømmehallen. For eksempel var den faste installation ikke forsvarligt vedligeholdt i 13 haller, så der for eksempel kunne være risiko for kortslutning og brand.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere