22.01.2020  |  VVS  |  Sanitet

DM i Skills 2020: VVS-energispecialisterne blev testet i tre krævende discipliner

Indhold fra partner Hvad er dette?

weekenden afholdtes det årlige DM i Skills i Bellacentret, hvor landets bedste lærlinge i 45 forskellige fag konkurrerede om at blive den bedste indenfor deres respektive fag.

Dette års VVS-energispecialist vinder blev Lucas Barkow, der til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København, og som efter tre dages hårdt arbejde modtog både diplom og statuette.

Det var en utroligt fed oplevelse at være med. Jeg fik lært meget og fik styr på de forskellige styringer, der hjælper med at spare på energien” kunne Lucas Barkow fortælle efter i alt 20 timers arbejde fordelt over de tre dage. De fire konkurrerende lærlinge, der har kvalificeret sig ved både skole- og regionsmesterskabet, blev testet i tre discipliner; ventilations-, vand- og varmeinstallation.

Opgaverne bød blandt andet på installation af både fjernkøling og fjernvarme, installation af ventilationsanlæg, føring af koldt brugsvand til varmtvandsveksler og montering af danskvandshanen GROHE Blue Home.

Selvom Lucas har erfaring med installation af armaturer, var danskvandshanen alligevel en ny udfordring, ”Jeg fik prøvet at installere et GROHE Blue Home-armatur, som jeg ikke havde prøvet før, hvilket var fedt at prøve under tidspres.” På trods af tidspresset voldte installationen af armaturet ikke Lucas de store problemer, ”Det var virkelig nemt - jeg gjorde det faktisk på ingen tid. Brugsanvisningen var god, det var enkelt og jeg kunne let danne mig et overblik over opgaven. Det er et fedt produkt”.

Da GROHE blev kontaktet af DM i Skills, i forhold til at deres produkter skulle bruges som disciplin, var det et ja uden tøven. ”Vi investerer generelt meget i unge mennesker både inden- og udenfor virksomheden, så derfor ville vi selvfølgelig gerne donere vores produkter til Skills 2020.” fortæller General Manager hos GROHE, Peter Juul. ”DM i Skills er en vigtig begivenhed for erhvervsuddannelserne, da det omhandler det gode håndværk, og det er en begivenhed vi gerne vil støtte op om.

Lucas Barkow og vinderne af de øvrige konkurrencefag blev budt på scenen til et håndtryk og en lykønskning af statsminister Mette Frederiksen, som også overrakte dem et diplom. Den efterfølgende onsdag blev vinderne traditionen tro inviteret til hyldest på Københavns Rådhus med pandekager, samt overrækkelse af medaljer og rejselegater.

Bella Centret husede tæt på 48.000 branchefolk samt børn og unge fra Danmarks erhvervs- og ungdomsskoler, mens DM i Skills 2020 var i gang.

De fire regionsmestre, der kæmpede i konkurrencefaget VVS-energispecialist, var:

  • Lucas Zarp Christiansen (Roskilde Tekniske Skole)
  • Lucas Barkow (TEC)
  • Jonathan Dybvad Nielsen (Herningsholm Erhvervsskole)
  • Martin Asmussen Troelsen (Hansenberg)

Om GROHE

GROHE er verdens førende udbyder af sanitære løsninger, og et globalt brand med over 6.000 medarbejdere, dedikeret til at bringe innovative produkter til markedet. I mange årtier har vi hos GROHE været dedikeret til vores brandværdier; teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed. Disse illustrerer alle vores forpligtelser til at skabe fantastiske oplevelser og til at levere "Pure Freude an Wasser".

GROHE har udviklet nye produktkategorier siden sin spæde start, blandt andet vandsystemerne GROHE Blue og Red samt vandsikkerhedssystemet GROHE Sense, der er et innovativt produkt på det voksende marked for smart home teknologi. Med produktions-, innovations- og designfaciliteter placeret i Tyskland, kan vi være stolte af "designed and engineered in Germany”-mærkatet. Alle vores fabrikker gør brug af en høj præcisionsteknik i produktionen for at sikre, at den konsekvent høje GROHE-standard overholdes. Det er derfor, at vi hos GROHE kan forsikre dig om, at vores produkter lever op til de mest kompromisløse krav i form af håndværk og funktionalitet.

Over de seneste ti år er den succes, vi har opnået blevet bevist med mere end 300 design- og innovationspriser, samt CSR-prisen for den mest bæredygtige virksomhed med 1000+ medarbejdere i 2017 givet af Tysklands regering. Utallige eksklusive projekter i hele verden har GROHE produkter installeret, hvilket bevidner om, at GROHE også er arkitekternes og designernes foretrukne valg.

GROHE er en del af LIXIL Group Corporation, et børsnoteret selskab på Tokyo Fondsbørs. LIXIL er den verdensomspændende markedsleder inden for sanitetsindustrien, og forvalter en bred portefølje af kendte brands inden for husholdning.

Om LIXIL

LIXILs unikke portefølje spænder fra teknologier, der revolutionerer, hvordan vi interagerer med vand i vores dagligdag, til et komplet sortiment af produkter og tjenester til huse og større arkitektoniske projekter. LIXIL, INAX, GROHE, American Standard og Permasteelisa er alle førende inden for vand-, køkken-, bolig- og byggeteknologier i deres respektive markeder og industrier. LIXIL opererer i mere end 150 lande og beskæftiger mere end 75.000 mennesker, der forener funktion, kvalitet og design, i et forsøg på at forenkle livet hvor vi er.

Mere fra Grohe A/S

Grohe A/S

www.grohe.dk

  • grohe@grohe.com
  • +45 44 65 68 00
  • Sluseholmen 8C, 2. TH., 2450 København SV

GROHE er et førende globalt brand indenfor komplette badeværelsesløsninger og køkkenudstyr og har i alt over 6.000 medarbejdere, heraf 2.400 i Tyskland. Siden 2014, har GROHE været en del af LIXIL Group Corporation. Som et internationalt brand forfølger GROHE brandværdierne teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed og bestræber sig p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere