22.01.2018  |  EL  |  Branchen

DM i Skills kårer Danmarks bedste elektriker- og VVS-lærlinge

Nikolaj Sinding Nielsen og Martin Grambo Krongaard kunne i weekenden sikre sig sejren ved DM i Skills og dermed titlen som henholdsvis landets dygtigste elektrikerlærling og VVS-energilærling.

Konkurrencen var tæt og de faglige færdigheder i fokus, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afsluttet lørdag med kåringen af vinderne.

Hos elektrikerlærlingene var det Nikolaj Sinding Nielsen fra Elfirmaet PHL i Søborg, som løb med titlen, og hos VVS-energilærlingene var det Martin Grambo Krongaard fra Fredslund VVS i Aabenraa:

”Det er meget overvældende. Jeg havde ikke lige regnet med det, for jeg syntes, at jeg var kommet lidt bagefter de første par dage. Men i dag kom jeg meget godt med igen”, fortalte Nikolaj Sinding Nielsen efter kåringen.

Også hos Martin Grambo Krongaard var der glæde at spore:

”Jeg er glad og lettet over, at det er overstået. Jeg er også træt, for det har været nogle hårde dage”.

Læs også: EUC Sjælland: De unge skal kende til VVS'ernes faglighed

Mesterskaber fik 48.000 besøgende
Årets udgave af DM i Skills har trukket mange interesserede til konkurrencerne, der omfattede 42 fag. I løbet af de tre dage nåede 48.000 besøgende således forbi arrangementet, hvilket til tider var en udfordring for deltagerne:

”Man skal lige vænne sig til, at folk kigger med, og i torsdags måtte jeg tage høreværn på og bare prøve at lukke det ude. Og det virkede”, sagde Nikolaj Sinding Nielsen, der efter konkurrencen vender tilbage til Elfirmaet PHL og TEC for at færdiggøre sin uddannelse.

”Jeg synes også, at de andre deltagere var rigtig gode, men jeg var nok lidt bedre i de pressede situationer. Og så kom jeg hurtigere frem til nogle gode løsninger”, lød det fra Martin Grambo Krongaard.

Håber på flere studerende
Hos brancheorganisationen Tekniq håber man, at DM i Skills kan være med til at få endnu flere dygtige unge til at vælge en erhvervsuddannelse eller en VVS-energiuddannelse:

”Vi kan jo se, at der bliver behov for flere faglærte de kommende år, og Nikolaj og Martin er, sammen med alle de øvrige finaledeltagere, helt perfekte rollemodeller”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq, og fortsætter:

”Mesterskaberne understreger også, at man med en uddannelse som VVS-energispecialist og elektriker træder ind i en branche, hvor man kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling og samtidig kommer til at beskæftige sig med de nyeste teknologier og intelligente løsninger”.

Læs også: DM i Skills tiltrækker nye VVS-talenter

Hun påpeger samtidig, at som følge af dette også er sikret gode job- og karrieremuligheder i fremtiden, samtidig med at de nyuddannede hele tiden kan dygtiggøre og videreuddanne sig i mange forskellige retninger:

”Fremtiden er med andre ord lys for Skills-finalisterne og deres medstuderende på elektrikeruddannelsen”, understreger hun.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere