DTU lancerer nyt initiativ inden for solenergi

DTU har lanceret Solar DTU, som gør det nemmere for virksomheder med aktiviteter inden for solenergi at få et indblik i universitetets forskning og rådgivning.

Udover lanceringen af Solar DTU forbereder universitetet en ny studielinje, der skal levere civilingeniører med speciale i solenergi. Arkivfoto..

Hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil man gerne sikre en samlet indgang til universitetets forskning og rådgivning inden for solenergi.

Derfor har man udviklet initiativet Solar DTU, der består af et netværk med syv institutters forskning og udvikling af blandt andet solvarmeanlæg og solceller samt lagring og integration af solenergi i eksisterende energisystemer.

Læs også: Tekniq: Ny aftale er en solstrålehistorie for dansk energipolitik

Med Solar DTU har virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder med aktiviteter inden for solenergi nu bedre muligheder for at komme i kontakt med DTU om solenergi og etablering af et fremtidigt samarbejde.

Heraf kan DTU blandt andet tilbyde test og rådgivning, som understøtter videnbaseret udbygning af solenergi i Danmark.

Billigste form for elproduktion i 60 lande
I de seneste år er priserne på solceller og systemer faldet markant, og i december 2016 det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloomberg konstatere, at solceller nu er den billigste form for elproduktion i cirka 60 lande.

Derudover er varme, der er produceret af solvarmecentraler blevet økonomisk attraktivt. Ved udgangen af 2016 var der i Danmark etableret 110 solvarmeanlæg med en størrelse på over 500 m2 – det svarer til 37 procent af det samlede antal anlæg i hele verden af samme størrelse.

Og når det kommer til solfangearealet, er Danmark også godt med. Således udgør solfangearealet på cirka 1,3 millioner m2 for de danske solvarmecentraler 80 procent af solfangearealet af alle verdens solvarmecentraler, skriver DTU på sin hjemmeside.

Læs også: DTU skærer to procent af energiforbruget med ny pudeisolering

Ny studielinje inden for solenergi
Ved lanceringen af Solar DTU kunne det tekniske universitet samtidig annoncere, at man i øjeblikket arbejder på at etablere en ny studielinje inden for solenergi under kandidatretningen Bæredygtig Energi.

Her er Sune Thorsteinsson, der er specialkonsulent ved DTU Fotonik, foregangsmand i opbygningen af studielinjen og vil fungere som studielinjekoordinator:

”For at understøtte industrien inden for solenergi, der globalt set forventes at være stort set tiltagende indtil 2050, præsenterer vi nu en ny studielinje. Denne skal sikre højtkvalificeret arbejdskraft til solenergisektoren, samt at Danmark får nye innovative virksomheder, der udnytter det internationale boom i solenergi til at skabe nye løsninger, og ikke mindst kan skabe nye arbejdspladser og eksport,” siger Sune Thorsteinsson.

Den nye studielinje forventes at blive udbudt i 2018.

- EL

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle