04.11.2016

Efterskoler vil tilbyde erhvervsuddannelser

I et treårigt forsøg vil efterskoler kunne tilbyde 10.-klasseelever første år af en erhvervsuddannelse. Formålet er at give flere unge et indtryk af, hvad en sådan uddannelse indebærer.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby er ude med et lovforslag om at kombinere efterskole med første år af en erhvervsuddannelse.

Forslaget, som fremsættes efter nytår, skyder en treårig forsøgsordning i gang, hvor formålet er at give flere unge et indtryk af, hvad en erhvervsuddannelse indebærer. Ordningen kombinerer således folkeskolens 10. klasse med erhvervsuddannelsens grundforløb, og forsøget skal omfatte seks skoler samt 200 elever.

Læs også: Nu bliver vejen kortere til erhvervsuddannelserne

”I dag er der ikke lovhjemmel til det, men hvis der er enighed blandt partierne, lægger jeg op til at ændre loven, så vi kan lave forsøg med erhvervsuddannelsernes grundforløb forlagt på en efterskole”, siger Ellen Trane Nørby til netmediet Altinget.

Opbakning fra Håndværksrådet
Erhvervsorganisationen Håndværksrådet støtter op om forslaget og forsøgsordningen.

”Det er et superskarpt tilbud til elever, der efter 9. klasse gerne vil afprøve nogle ting og have tid til at overveje, hvad de vil lave resten af deres liv. Vi ved, at mange tager 10. klasse, fordi de ikke er sikre på, hvilken vej de vil”, siger Dorte Kulle, uddannelsespolitisk medarbejder i Håndværksrådet.

Læs også: Vækstplan skal løfte erhvervsuddannelserne

Fra erhvervsorganisationen lyder vurderingen, at forsøget kan vise sig effektivt i den brede indsats, der skal til for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Men det forudsætter, at de unge bliver gjort opmærksomme på muligheden.

Ifølge Altinget står flere efter- og erhvervsskoler på spring for at kunne udbyde det nye uddannelsestilbud.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere