Event

Efteruddannalse om radon

Statens Byggeforskningsinstitut

www.sbi.dk

  • sbi@sbi.aau.dk
  • +45 99402525
  • A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV
Se profil  
Type: Efteruddannelse
Start dato: 23.01.2019
Start tidspunkt: 9.00
Sted: Aarhus
Tilmeld  

Lær at måle radon og renovere bygninger med radon i luften. Efteruddannelsen består af et kursus over tre dage. Næste kursus er i Aarhus.

Radon er en radioaktiv gasart, der skal holdes ude af vores boliger

På efteruddannelse hos Statens Byggeforskningsinstitut bliver du kvalificeret til at måle radon, planlægge og gennemføre renovering af bygninger med for højt indhold af radon i luften indendørs. Efteruddannelsen tager udgangspunkt i SBi-anvisning 270, 'Måling af radon i bygninger', og SBi-anvisning 247, 'Radonsikring af eksisterende bygninger'.

Arbejdet med radonrenovering forudsætter ikke investeringer i nyt udstyr eller lignende, men kræver, at virksomheden tilegner sig den nødvendige viden om, hvordan man måler radon, nedbringer et for højt radonniveau, samt kontrollerer, at det udførte arbejde har haft den ønskede virkning.

Blandt de mulige tiltag er tætning af gulvkonstruktionen og forbedring af ventilationen. Udeluftventiler kan udligne lufttrykket inde i boligen med lufttrykket udendørs. Hvis det ikke er nok, må man etablere balanceret mekanisk ventilation. Ved høje radonkoncentrationer kan det være nødvendigt at etablere sug under huset, hvor et eller flere rør føres fra det kapillarbrydende lag under gulvet, gennem huset og op over tagryggen. Det rette valg af tiltag varierer fra hus til hus, afhængigt af husets konstruktioner og energi- og fugttekniske forhold. Endvidere bør man tage hensyn til funktions- og komfortmæssige behov.

Tre dage

Efteruddannelsen har et omfang af tre kursusdage (alle dage kl. 9.00-16.00), fordelt med to dage i træk og en tredje dag efter ca. to-tre ugers pause.

Næste kursus starter 23. januar i Aarhus. Se mere her.

 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere