13.05.2022  |  EL  |  Virksomhedsdrift

EG køber Vitani Energy Systems A/S

EG offentliggjorde i maj måned købet af den danske softwarevirksomhed Vitani Energy Systems A/S.

Med købet understreger EG sit mål om at blive en markedsførende leverandør af software til energiledelse og energistyring i Norden. 

"Vi oplever lige nu en stor efterspørgsel på software, der kan hjælpe med at reducere energiforbruget. Vores kunder er både bekymrede for deres CO2-aftryk og for de stigende energipriser. Med købet af Vitani Energy Systems styrker vi vores evne til hjælpe dem med at reducere energiforbruget væsentligt i deres bygninger baseret på let datafangst og intelligente analyser", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Hos Vitani Energy Systems er medarbejderne specialister i data-hjemtagning fra IoT-enheder, opsamling af bygningsdata og understøttelse af professionel datadrevet energiledelse i Danmark. Kunderne omfatter både private globale virksomheder, professionelle energikonsulenter, administrationsselskaber og offentlige institutioner. 

LÆS OGSÅ: Nu skal boligbyggeriets forbrug af ressourcer i bund

Over 2 milliarder investeret i softwareselskaber

"Jeg er overbevist om, at EG er den bedste nye ejer af Vitani Energy Systems. EG har allerede bevist sit engagement i den grønne omstilling med købet af den finske virksomhed EG EnerKey sidste år. Sammen har vi både kompetencerne og den nødvendige software, der skal til for at ændre markedet for datadrevet energiledelse og accelerere den grønne omstilling inden for byggeriet og Facility Management i Norden", siger Rasmus Gorm Pedersen, direktør, Vitani Energy Systems A/S. 

Købet af Vitani Energy Systems A/S blev gennemført den 2. maj 2022. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Siden midten af 2019 har EG investeret over 2 milliarder DKK i opkøb af nordiske branchesoftwareselskaber. 

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere