01.02.2021  |  EL  |  El-materiel

El er en klimahelt

Andelen af vedvarende energi i strøm i 2020 er den højeste nogensinde, og CO2-indholdet er det laveste.

Aldrig før har den strøm, der kommer ud af danskernes stikkontakter, været mere klimavenlig. Det viser en analyse af energiåret 2020, som Dansk Energi har foretaget.

Andelen af vedvarende energi i elforbruget i 2020 udgør 80 procent mod 76 procent i 2019, som var det hidtidige rekordår. Det betyder, at CO2-indeholdet i el er på 127 gram CO2/KWh, hvilket er det laveste nogensinde. Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

”Om nogle få år er strømmen 100 procent grøn. Men det kræver, at politikerne får sat skub i de seks gigawatt havvind, som de gav håndslag på med klimaaftalen fra juni. Ligesom udbygningen på land skal op i fart. Og så skal vi til at bruge strømmen til mere”, siger Kristine Grunnet, branchechef for vedvarende energi i Dansk Energi.

Vind- og solenergi

Det er især væksten i vind- og solenergi, der gør den danske el mere klimavenlig. For første gang producerer vindmøller og solceller strøm, der svarer til halvdelen af vores elforbrug.

Kristine Grunnet siger:

”Med Nordsøen og Østersøen ligger Danmark i smørhul for den vindenergi, som hele verden efterspørger. Men vores enorme potentiale forbliver potentiale, hvis ikke vi får udpeget tilstrækkelige arealer til havvind. Det kræver en multifunktionel udnyttelse af arealerne på havet, hvor vindmøller, dyr og planter sameksisterer, mens områder til militær, fiskeri, olie og gas nedprioriteres”.

Hun håber på, at 2021 byder på en politisk strategi for Power-to-X, hvor fordelene ved denne energi skal udnyttes i højere grad.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere