El & Teknik-messe med hovedvægt på faglighed
Når El & Teknik-messen for syvende gang slår dørene op 15-17. maj bliver det med et program spækket med faglighed og mindst 165 stande. Messen regner med ca. 8.000 besøgende, og i år er der lagt op til at kræse ekstra meget for deres videbegærlighed. Det sker med et tætpakket program, hvor specialister går i dybden med en lang række aktuelle emner.
Der er lige ved at være booket op i messehallerne til årets El & Teknik-messe. 165 stande er allerede besat, og alt tegner til, at messen også bliver velbesøgt af deltagere. Messens fokus ligger på faglighed, og det afspejles blandt andet i, at der oprustes på Fagligt Forum, der er messens scene for brancherelevante indlæg. Her vil der i løbet af de tre dage være en lang række foredrag og oplæg, herunder om efteruddannelse af elektrikere, potentialerne ved IoT-installationer i byggeriet samt problemer med kopiprodukter i el-branchen. Sikkerhedsstyrelsen kommer på scenen alle tre dage, når Steen Søgaard, inspektør hos Sikkerhedsstyrelsen fortæller om de nye elsikkerhedsregler, der trådte i kraft i sommeren 2017.
Dansk Energi og Veltek står bag El & Teknik
El & Teknik arrangeres hvert andet år af Dansk Energi og Veltek, der er landets største tekniske brancheforening. Det er i 2018 syvende gang, at messen afholdes.
Læs også: Elektrikerne bliver i efterlønsordning
Bredt program om aktuelle trends og udfordringer
”Vores mål er at fortælle bredt om de trends og udfordringer, der i branchen netop nu. Derfor har vi inviteret en række af de bedste oplægsholdere, der kan give messens besøgende konkret og aktuel viden, som de umiddelbart kan tage med hjem og bruge i deres daglige arbejde”, siger Helle Kristiansen, der er projektleder på messen for Dansk Energi, som sammen med Veltek er de to brancheorganisationer, som arrangerer messen.
Fagligt Forum byder også på oplægsholdere fra Veltek, Dansk Center For Lys, ABB, Dansk El-Forbund, Tekniq og IoT Denmark. Ved siden af Fagligt Forum har messen også et par mindre scener, hvor oplægsholdere går i dybden med lidt mere specialiserede emner som projektering af højspændingsanlæg, håndtering af gas ifølge den seneste nye bekendtgørelse, økonomien i energirenoveringer og lynbeskyttelse af vindmøller.
Læs også: Drift og renovering er i højsædet ved ejendomsmesse
”Det er et meget bredt program, hvor der er noget for alle – og på et højt niveau”, siger Helle Kristiansen.
Studiedag på El & Teknik
Traditionen tro afholdes der studiedag på messens første dag med deltagelse af cirka 800 elever fra hele landet, der er under uddannelse til elektriker, elinstallatør eller energiteknolog. En række udstillere, der sponsorerer studiedagen, vil holde faglige oplæg for eleverne, som dermed får mulighed for at tilegne sig den nyeste viden inden for forskellige områder, samtidig med at de får opdateret deres kompetencer. Studiedagen arrangeres i et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, El & Teknik samt sponsorerne, der også betaler for de studerendes transport og kost.
Gæsterne kommer for nyheder og fagligt indhold
”Vi har lært af de foregående messer, at deltagerne i stigende grad kommer af tre grunde: For at se produkter og nyheder i branchen på ét samlet sted og for at møde samarbejdspartnere og holde sig fagligt opdateret. Det har vi taget til efterretning, og man kan af årets program se, at vi måske i højere grad faciliterer deltagernes behov for en god messe, frem for at lede dem i en bestemt retning”, siger Helle Kristiansen.
Messen vil udover de mange faste udstillere denne gang også have en ny type udstillere. Det er rekrutteringsbranchen, der melder sin ankomst. Rekrutteringsvirksomheder har ellers traditionelt primært beskæftiget sig med højtuddannede og akademikere, men i takt med at specialiseringen stiger, og arbejdsløsheden daler, bliver det vanskeligere at finde de rette kompetencer – også inden for håndværksfagene. På den måde er messen også et spejl på det omgivende samfund.
Virksomhederne prioriterer messen højt
”Vi forventer, at der kommer omkring 8.000 besøgende, og vi kan se, at de kommer fra ca. 2.000 virksomheder. Det betyder, at man ofte kommer en hel flok fra samme virksomhed, hvilket peger på, at der også er et socialt element i deltagelsen, og at messen har en høj prioritet i branchen”, siger Helle Kristiansen.
Læs også: Store installationsvirksomheder fylder mere i landskabet
Hun fortæller samtidigt, at de besøgende i stigende grad ønsker at få noget med hjem i form af nye kontakter og ny viden:
”Og det har de alle muligheder for at få på årets El & Teknik-messe”.
Her kan man få et overblik over udstillere og arrangementer på messen.
Denne artikel er del af et tema:
Tema: El & Teknik 2018