22.12.2020  |  EL  |  El-materiel

El-varebil snupper førstepladsen i international kåring

Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e og Vauxhall Vivaro-e vinder prestigefyldt pris.

En jury bestående af uafhængige journalister og eksperter fra 24 europæiske lande og Rusland har belønnet den elektriske satsning hos Groupe PSA og valgt PSAs første 100 procent elektriske varebil som « International Van of the Year » (IVOTY) for 2021. 

Den nye Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e og Vauxhall Vivaro-e blev designet som en del af et tværgående program, og de tilbyder nyttelast og lastevolumen uden kompromis til alle kunder, både håndværkere, virksomheder og administrationer. De er udstyret med en ny generation af teknologier og hjælpesystemer, og pejlemærket har været en forpligtelse til at sikre kundernes sikkerhed og komfort.

De elektriske varebiler er udstyret med:

  • Mulighed for at vælge mellem en rækkevidde på 230 eller 330 kilometer (WLTP standard)
  • Tre længder
  • Mulighed for at trække 1.000 kilo trailer
  • Nyttelast på op til 1.275 kilo
  • Varerumsvolumen identisk med ICE-versionerne

Et grønt mål

Siden 2019 har alle nye modeller, som Groupe PSA har lanceret, været udstyret med 100 procent elektrisk eller plug-in hybrid drivlinje. Målet for koncernen er, at både hele passager- og varebilsporteføljen skal være elektrificeret i 2025. Når det kommer til varebiler i Europa, vil hele modelprogrammet være komplet elektrificeret før slutningen af 2021.

Jarlath Sweeney, formand for IVOTY-juryen kommenterer juryens beslutning.

"Med den 100 procent elektriske version af deres kompakte varevogn giver PSA-kvartetten et enormt skub for e-mobilitet i professionelle virksomheder og bidrager til demokratisering og udbredelse af den emissionsfri transport”, siger han og tilføjer, at PSAs e-varevogne sætter en ny standard og skubber fremskridtet.

Store forventninger til 2021

Salgschef for Peugeot varebiler, Sten Schwaner, er tilfreds med kåringen.

”Vi er utrolig stolte over den kæmpe anerkendelse - kåringen af e-Expert som iVOTY”, fortæller han og fortsætter: 

”e-Expert er en vigtig del af Peugeots ambitiøse strategi for elektrificering af hele varebilsmodelprogrammet inden udgangen af 2021”.

Sten Schwaner og virksomheden har et mål om at sælge mindst 250 e-Expert i 2021. Mere end 20 procent af bilerne er allerede solgt.

Også hos Brand Lead hos Citroën Danmark og Opel Danmark er de stolte over blåstemplingen.

Thomas Nielsen, produktansvarlig for Vivaro siger:

”Vi ser en stigende efterspørgsel efter elektriske varebiler, som en del af hele den grønne omstilling. Med en rækkevidde på 330 kilometer på en fuld opladning, går kunden altså ikke på kompromis ved at investere i en Vivaro-e, men tager et standpunkt i forhold til den grønne omstilling, vi alle skal være en del af”, siger han og tilføjer, at de derfor også har høje forventninger til salget i 2021.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere