16.10.2019  |  EL  |  Branchen

150 meter lang cykel- og gangsti får etableret LED-strips

Under opførelsen af nye boliger på Sluseholmen er der blevet etableret Glorie LED-strips på en 150 meter lang cykel- og gangsti. Lillestrøm El har stået for installationen.

I forbindelse med arbejdet med opførelsen af nye boliger på Sluseholmen, fik Lillestrøm El som underleverandør til CG Jensen til opgave at etablere orienteringslys på en 150 meter kombineret cykel- og gangsti.

Læs også: Københavnerne skal kunne se stjerner

Kravet til lyset fra Københavns Kommune var, at det let skulle kunne afmonteres og flyttes, når byggeriet var færdigt. Derfor faldt valget hos Lillestrøm El på Glorie LED-strips.

”Vi bruger stadig oftere Glorie LED-strips fra Bright frem for andre lyskilder til orienteringslys”, fortæller el-installatør hos Lillestrøm El Anders Hessel og fortsætter:

”De er hurtige både at montere og afmontere, da de ikke vejer noget, når vi skal flytte dem - og så er de billige i drift. De bruger kun 441 watt på 150 meter”.

Om Glorie LED-strips:

  • Det tager ca. 75 minutter at sætte en 150 m lang Glorie LED-kæde op
  • LED-strips kan hænges op på pæle, gelændere og rå betonvægge med plastikstrips
  • Farvetemperaturen er 4.000 kelvin
  • Energiforbruget er langt mindre end med de gamle lysstofarmaturer
  • Glorie LED-strips kommer i 50 meter kabler, der kan sættes sammen til en 150 meter lang orienteringslyskæde
  • Bright LED-strips kan klippes til inden for én meter, så de passer præcist til et rum, trappeopgang, tragt eller andet, der skal oplyses

Lys skal skabe tryghed
Ifølge Anders Hessel vægtede Lillestrøm El i valget, hvilke lyskilder der nedsætter forbruget og dermed CO2-udledningen. Derudover opfylder Glorie LED-strips også kravene til orienteringslys, da de lyser med mere end 75 lux, hvilket skal skabe tryghed på cykel- og gangstien.

”For os er LED-strips et utroligt godt lys, der er let at arbejde med. Vi har monteret LED-stripsene i tre meters højde, og de giver et flot ensartet lys”, siger Anders Hessel og fortsætter:

Læs også: EU-initiativ støtter kommuners omstilling til LED

”Når de permanente gadelamper er etableret på Sluseholmen, så nedtager vi LED-båndet og kan efterfølgende montere det et andet sted. Det bliver ikke lettere”.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere