06.05.2022  |  EL  |  Energi

ELCON A/S realiserede et tilfredsstillende resultat i et vanskeligt år

Med en omsætning på en milliard kroner krydsede ELCON en historisk milepæl i 2021. Frandsen El A/S blev fusioneret ind i ELCON i starten af 2021, og den samlede vækst for selskaberne blev på 12 procent sammenlignet med året før på trods af negative påvirkninger fra corona pandemiens fortsatte greb om samfundet. Det samlede resultat før af-og nedskrivninger (EBITDA) rundede 26 millioner kroner og resultat før skat (EBT) blev på 13 millioner kroner.

ELCON er –som en del af NRGi-koncernen -en betydelig aktør i den grønne omstilling af Danmark. Virksomhedens eltekniske kompetencer gør det muligt at hjælpe kunderne med at implementere energireducerende løsninger, som sparer både penge og CO2-udledning. I 2021 oplevede ELCON en stigende efterspørgsel efter vores eltekniske løsninger og der er indgået en række nye partnerskaber med flere væsentlige kunder.

Servicedivisionen har gennem de seneste år haft øget fokus på at kunne servicere landsdækkende kunder. Der er investeret i digitale løsninger og etableret et landsdækkende kundecenter. Den lokale tilstedeværelse i hele Danmark understøtter styrkede relationer til kunder og partnere.

Strategien har båret frugt og aktiviteterne i serviceleverancerne er samlet set øget markant.

LÆS OGSÅ: Hver anden dansker vil spare på energien for at blive fri af russisk energi

Sammenlægning styrker enterpriseområdet

Entrepriseområdet er væsentligt styrket efter sammenlægningen med Frandsen El, og ordrebogen er udvidet betragteligt samtidig med, at indtjeningsevnen er forbedret.

ELCON har en række specialkompetencer, hvor der ligeledes opleves en fortsat vækst og øget efterspørgsel på kundespecifikke løsninger. Her har der ligeledes være fokus på kompetenceudbygning og procesforbedringer. I 2021 er der opnået en tilfredsstillende organisk vækst.

Administrerende direktør Jesper Knudsen udtaler:

”Vi har arbejdet intensivt hele året, og jeg er meget glad for udviklingen i vores forretning og for årets resultat. Vi started eåret i et turbulent marked, hvor pandemien fortsat rasede, hvilket afspejler sig i resultatet i første halvår, hvor vi oplevede en organisk vækst på bare 8 procent sammenlignet med en organisk vækst på 16 procent i andet halvår. Væksten er fortsat ind i 2022”.

LÆS OGSÅ: Ny innovations-hub skal skabe digital revolution i energisektoren

Han fortsætter:

”Jeg betragter 2021-resultatet som en flot holdindsats, hvor vores kompetente og dedikerede medarbejdere har arbejdet og præsteret under konstant foranderlige vilkår".

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere