02.02.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Elektrikere: Kritik af arbejdsforhold ved fiberarbejde

Det halter med arbejdsmiljøet i fiberbranchen. Nu sætter Dansk El-Forbund fokus på løn- og arbejdsvilkårene blandt landets fiberteknikere.

Gennem opsøgende arbejde, dialog, netværksmøder og nye oplysningsmaterialer øger Dansk El-Forbund (DEF) den faglige opmærksomhed på løn- og arbejdsvilkårene blandt landets fiberteknikere, skriver fagbladet Elektrikeren.

Ifølge forbundssekretær i DEF Lars B. Sørensen er der mange steder i fiberbranchen problemer med arbejdsmiljøet.

”Det handler især om arbejdet med kemikalier, mange gentagelser i arbejdet med de samme bevægelser med risiko for muskel- og skeletbesvær, bilens indretning når det gælder blandt andet spiseplads og muligheden for at vaske hænder, sikkerhedskultur og ikke mindst generelle velfærdsforanstaltninger som for eksempel manglende toiletforhold”, forklarer han til en pressemeddelelse hos Dansk El-Forbund.

Mens det typisk er 3F-medlemmer, der lægger rør/pusterør i jorden og forbinder de tomme rør mellem fordelingskasser (gravsten), er det ’el-arbejde’ blandt andet at blæse fibrene i rørene og lave splidsning af fibrene. Det arbejde udføres af både ufaglærte, faglærte med forskellige uddannelsesbaggrunde og elektrikere – fælles for dem er, at arbejdet hører under Elektrikeroverenskomsten.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere