27.05.2021  |  EL  |  Intelligente installationer

Elektrikerne har stor indflydelse på valget af smart home-løsninger

Ifølge en ny undersøgelse fra Schneider Electric afhænger danskernes valg af smart home-løsninger til hjemmet i høj grad af elektrikeren.

Schneider Electric har i foråret 2021 undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind, når det kommer til slutbrugerens valg af intelligente løsninger til hjemmet. Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danske elinstallatører og viser, at 57 procent oplever, at det oftest er dem, som bliver spurgt til råds blandt kunderne.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udarbejdet af Megafon på vegne af Schneider Electric Danmark. Den omfatter et repræsentativt udsnit af elinstallatører og elektrikere med virke i Danmark. Svarene er afgivet via kvalitative telefoninterview i januar 2021. Der er gennemført i alt 103 interview med elinstallatører og elektrikere med virke i Danmark. 

Faktisk oplever kun 11 procent af elinstallatørerne, at slutbrugerne selv har ønsker og personlige præferencer i forhold til, hvilket smart-produkt eller smart-løsning de ønsker installeret i deres hjem. Og det er ikke overraskende, da elektrikerne kan bidrage med værdifuld viden og ikke mindst rådgivning om fremtidens intelligente hjem.

Men god rådgivning kræver oplæring i de nye smart home-løsninger, og det er i høj grad en opgave, som hviler på producenternes skuldre, hvis man spørger elektrikerne.

Producenternes ansvar

Til Elektriker-Forum 2021, hvor flere end 1.000 elektrikere deltog virtuelt, gav 78 procent af de deltagende elektrikere i en afstemning udtryk for, at det er producenternes ansvar at dygtiggøre og oplære elektrikerne i brugen af nye smart home-produkter.  

Denne opgave har Schneider Electric taget til sig med deres nyeste partnerprogram, hvor elektrikerne kan blive Specialiseret Wiser Installatør. Programmet er enkelt, men en særdeles effektiv investering for både elinstallatører og elektrikere. Via et blot 45 minutters online undervisningsforløb bliver de klædt på og rustet til at rådgive og vejlede deres kunder om Wiser, der er det nye bæredygtige smart home-system fra Schneider. 

”Vi er glade for både at kunne tilbyde intelligente produkter og løsninger til de private hjem med vores nye smart home-system, men samtidig også sikre at elektrikerne er klædt godt på til at give den allerbedste rådgivning og ekspertise på området med vores opkvalificerende træning”, siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere