01.12.2022  |  EL  |  Branchen

Elektrikerne: Inflationen får stor betydning for OK23

Billedet af kernepunkterne ved de kommende overenskomstforhandlinger tegner sig tydeligere.

Forberedelserne til overenskomstforhandlingerne på det private område – OK23 – er i den afsluttende fase. Indledende temadrøftelser mellem Dansk El-Forbund (DEF) og Tekniq Arbejdsgiverne er gået i gang, og DEF har et klarere billede af de endelige krav.

”Siden vi gik i gang, har inflationen stået mere og mere i centrum. Nu er der klart forventninger om, at vi arbejder for at indhente reallønstabet”.

Sådan siger tidligere forbundssekretær Christian Rosenkvist Elgaard til fagbladet Elektrikeren. Industrien sætter traditionelt rammerne for de øvrige områder. Og elektrikernes løn fastsættes lokalt og ikke ved OK-forhandlingen. Så når der alligevel er forventning om, at OK23 skal hjælpe med at rette op på reallønsfaldet, er det altså andre ’knapper’, der skal drejes på.

”Ja, og fordi alle er ramt af inflationen, skal der skrues på knapper på områder, som omfatter alle. Det vil sige fritvalgs- og pensionsordningerne”, siger Christian Rosenkvist Elgaard, der på den nyligt overstående kongres i DEF blev valgt til ny næstformand.

Læs også: Elektrikerne ønsker kortere arbejdstid og mere i pension

På disse områder kan der skabes reallønsforbedringer uden lønforhandlinger. Begge steder kan der reguleres på procenten. En regulering på fritvalgsordningen vil betyde penge direkte i pungen. En regulering af pensionsbidraget, hvor arbejdsgiverens andel øges, og elektrikerens andel nedsættes tilsvarende, vil øge lønudbetalingen, selv om lønnen som sådan er uændret.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere