30.03.2021  |  EL  |  El-materiel

Elinstallatører savner bedre integration mellem smart home-systemer

Ifølge en ny undersøgelse fra Schneider Electric er det primære problem for brugen af intelligente enheder i hjemmet, at systemerne ikke samarbejder i tilstrækkelig grad.

Helt så smart er de smarte løsninger måske ikke endnu. Den primære mangel ved smart home-løsninger på markedet i dag er systemernes evne til at arbejde sammen. Sådan svarer danske elinstallatører i en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Megafon for Schneider Electric.

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativ udsnit af danske elinstallatører og afsøger blandt andet, hvilke mangler elinstallatørerne oplever med de eksisterende smart home-løsninger på markedet. 22 procent svarer, at de savner smart home-systemer, der kan tale bedre sammen med andre enheder. Det er topscoreren blandt de listede muligheder og ligner dermed den største udfordring på området, som Schneider Electric skriver i en pressemeddelelse.

”Alle producenter af smart home-løsninger synes formentlig, at lige præcis de leverer det bedste system. Men forbrugerne er slet ikke loyale på samme måde. Vores erfaring er, at de i langt højere grad ønsker at sammensætte produkter og løsninger efter behov. Derfor er det nødvendigt, at markedet tænker meget mere i retning af integration mellem smart home-enheder, så kunden kan sammensætte sin hele egen skræddersyede løsning på tværs af producenter”, siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

Manglende motivation

Spørgeskemaundersøgelsen viser, at interessen for smart homes ser ud til at være i markant vækst. Det er til trods for, at de danske boligejeres motivation for at spare på energien via smart home-løsninger er spæd.

68 procent af de adspurgte elinstallatører har oplevet stigende interesse på smart home-systemer fra private inden for de seneste 3-5 år. Alligevel angiver kun 2 procent af elinstallatørerne, at energibesparelser udgør boligejernes begrundelse for at investere i denne type produkter.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere