07.05.2018  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Elinstallatørs årsregnskab opnår guld AAA-rating

Elinstallatøren Høyrup & Clemmensens har med sit seneste årsregnskab fået en guld AAA-rating, der kræver den højeste kreditværdighed uafbrudt i ti år.

Den mere end 100 år gamle elinstallatør Høyrup & Clemmensen (H&C) har opnået guld AAA-rating, hvilket forudsætter den højest mulige kreditværdighed ti år i træk. Ifølge analyseinstituttet Bisnode er det kun 0,06 procent af alle danske virksomheder, der har opnået en guld AAA-rating.  

”Vores fokus har i årevis været at drive en stabil og omkostningsbevidst virksomhed med et solidt økonomisk grundlag, så vores kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere kan stole på, at vi også er her i morgen, uanset udsving i konjekturerne. Nu modtager vi så et bevis på det arbejde med guld AAA-rating”, siger Tom Lindquist, adm. direktør i H&C.

Med det offentliggjorte årsregnskab for 2017 er H&C’s direktion også tilfredse med, at bruttofortjenesten er vokset med ca. 13 procent (til 31,4 mio. kr. i 2017 mod 27,7 mio. kr. i 2016). Resultatet før skat er steget tilsvarende (6,6 mio. kr. i 2017 mod 5,8 mio. kr. i 2016).

”Vi er meget tilfredse med regnskabet, og at vi kommer ud af 2017 med en soliditets- og afkastningsgrad, som er et par procentpoint højere end branchens gennemsnit. Vi er i en investerings- og specialiseringsfase inden for intelligent bygningsteknologi, og på trods af det ender vi med et fornuftigt resultat”, siger H&C-direktøren.  

Nye forretningsområder   
H&C har gennem de seneste år fokuseret på nye forretningsområder i virksomheden: Sikring og Building Management System (BMS), hvor alle bygningsinstallationer integreres og fungerer intelligent i samspil.

For at få større kvalifikationer inden for de teknologiske fag er flere medarbejdere blevet efteruddannet, ligesom H&C har valgt at udføre teknikentrepriser og anvende underentreprenører på de øvrige tekniske fag. Når andelen af egenproduktion reduceres, reduceres projektets dækningsgrad også. Til gengæld opnår H&C flere referencer inden for de teknologiske fag.

”Det er en strategisk beslutning at få et solidt fodfæste inden for sikring og BMS, hvor vi styrer al teknologi og installationer i bygninger som hovedentreprenør. Det er vi godt på vej til at opnå. Disse typer af projekter er mere administrativt tunge. Det afspejler markedets priser ikke lige nu, og det påvirker derfor dækningsgraden”, siger Tom Lindquist.

Aktivitetsniveau og bemanding skal følges ad   
Vendes blikket fremad, forventer H&C’s direktion ikke, at hverken aktivitetsniveau eller resultat vil stige nævneværdigt i 2018. Forventningerne til regnskabet for 2018 baseres på den nuværende medarbejderstab (114 ansatte), fordi branchen generelt oplever problemer med at rekruttere elektrikere.

”Vi vil ikke tage flere sager ind, end vores nuværende medarbejderstab kan gennemføre. Vi har meget loyale medarbejdere, som også har ydet en ekstra indsats i 2017, så vi har kunnet følge med det stigende aktivitetsniveau. Men deres loyalitet skal ikke misbruges, og derfor stræber vi ikke efter et højere aktivitetsniveau, før vi har bemandingen til det”, siger Tom Lindquist.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere