08.08.2018  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Elkøretøjer til arbejde sparer både tid og energi

For at vedligeholde tekniske installationer på flere hundrede ejendomme i Københavns Kommune har leverandøren Coor investeret i fire elkøretøjer. Målet er at støtte op om kommunens ambition om at blive en CO2-neutral hovedstad.

Facility management-virksomheden, Coor, vedligeholder de tekniske installationer i knap 300 af Københavns Kommunes ejendomme.

Til den opgave har firmaet valgt en alternativ og opsigtsvækkende løsning – lydsvage elkøretøjer, som skal fragte virksomhedens teknikere hurtigere rundt mellem bygningerne.

”Elkøretøjerne er oplagte til vores opgave i hovedstaden, da vores teknikere og fagfolk har mange korte ture og stop. Samtidig skal de parkere mange steder i Indre By, hvilket kan være en tidskrævende opgave”, fortæller divisionsdirektør i Coor Property, Thomas Fog.

Læs også: Bornholm udskifter alle øens elmålere 

Og da elkøretøjerne må parkere som cykler, gør det arbejdsprocesserne meget lettere, uddyber han.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sporingssytem skal spare energi
Udover at de små scooter-lignende køretøjer er nemme at manøvre rundt i og finde parkering til i bymidten, så er de også mere miljøvenlige end deres brændstofslugende fæller.

”Hos Coor vil vi gerne støtte op om Københavns Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2025, og køretøjer som disse er et skridt på vejen”, fortæller Thomas Fog.

Ifølge divisionsdirektøren viser beregninger, at ved at benytte elkøretøjer udleder man henholdsvis 87 og 92 gange mindre CO2 per køretøj.

Desuden bliver kørselsmønstre analyseret og forbedret løbende for at spare på energien.

”Et internt sporingssystem finder nærmeste medarbejder til opgaven, og derved sparer man unødige kilometer på vejene samt tid og energi”.

De fire elkøretøjer vil samlet køre ca. 20.000 km årligt, når de transporterer teknikerne rundt til de mange ejendomme.

Kontrakten mellem Coor og Københavns Kommune løber indtil udgangen af 2021.

- JJK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere